Team Esbjerg-spilleres glæder og skuffelser ved VM

16/12 - 2017

Fire af Team Esbjergs seks VM-spillere er med i fredagens semifinaler, og tre af dem konfronteres, når Holland med Estavana Polman kl. 17.30 møder Norge med Vilde Ingstad og Sanna Solberg samt den kommende Esbjerg-spiller, Marit Røsberg Jacobsen. I den sene semifinale kl. 20.45 møder Sverige med Ulrika Toft Hansen Frankrig.

– Det er da flot med fire af vore spillere i semifinalerne. Vi havde vel alle forventet at se Norge med helt fremme, hvorimod Sverige er mere overraskende. Hollænderne er nogle af bejlerne til topplaceringer og har gjort, hvad de skulle, på trods af at et hold ofte ender i et lille tomrum, når det har været med i verdenstoppen. Det er et hold med nogle af de største profiler ved VM, blandt andre Nycke Groot og Lois Abbingh, men har haft udfald i alle kampe hidtil, og dem er Norge verdensmestre i at straffe, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Alle tiders bedste håndhold

Holland har ikke glimtet spillemæssigt som ved de seneste to slutrunder med sølvmedaljer, men slog alligevel Tjekkiet med 30-26 i semifinalen. Her blev Team Esbjergs Estavana Polman overskygget af især Lois Abbingh, der scorede 14 mål. Norge tromlede hen over Rusland, der blev slået med de nærmest chokerende cifre, 34-17.

– Norge har spillet fantastisk på nær i kampen mod Sverige, og for mig har de præsteret det bedste håndbold, der nogensinde er spillet. Kredit til Sverige for at slå dem, siger Jesper Jensen.

Sverige slog i kvartfinalen Danmark med 26-23. Sandra Toft var førstemålvogter i de syv danske kampe og brillerede i 1/8-finalen mod Tyskland med en redningsprocent på 52. Team Esbjerg-stjernen lå inden semifinalerne på en delt niendeplads blandt målvogterne med en redningsprocent på 35. Også her fører Norge an i skikkelser af Katrine Lunde (45 procent) og Kari Aalvik Grimsbø (43 procent).

Hos Sverige har Ulrika Toft Hansen fået pæn spilletid og har udnyttet sin aggressivitet og hurtighed til at score otte af 17 mål på kontraløb.

Vejene til semifinalerne

Lara González fik meget spilletid for Spanien, og foruden at være nøglefigur i forsvaret scorede hun syv mål på 12 forsøg. Hun og landsholdskammeraterne mødte deres skæbne i 1/8-finalen mod Norge, der vandt 31-23. Havde nordmændene i gruppen formået at vinde over Sverige, havde den videre vej været nemmere for Spanien. For Danmark var fortegnet modsat. Her ville kvartfinalemodstanderen under normale omstændigheder have været Norge.

– Danmark var meget ramt af, at Anne Mette Hansen ikke var med, men fik alligevel muligheden for at komme i semifinalen med en kamp mod Sverige. Bagefter ville et nederlag til Norge i kvartfinalen havde set bedre ud, siger Jesper Jensen, der var ekspertkommentator ved tre af Danmarks kampe for DR.

Sådan er det gået Team Esbjerg-spillerne

Team Esbjerg-spillernes deltagelse frem til semifinalerne – antal kampe, mål/forsøg og samlet spilletid. Under hver spiller Jesper Jensens bedømmelse af præstationen:

Sanna Solberg, Norge – 7 kampe – 12/20 mål/skud – 2:55:45 spilletid

– Sanna har ikke været førstevalg, men har gjort det rigtig fint i især forsvaret, når hun har fået chancen.

Vilde Ingstad, Norge – 7 – 3/4 – 1:20:01

– Vilde har ikke fået så meget spilletid, fordi hun er tredjevalg på stregen. I forsvaret har hun dækket både 2’er og 3’er og har udfyldt rollerne fint.

Estavana Polman, Holland – 7 – 20/33 – 1:54:21

– Hvis man har råd til at holde ”Essie” ude af startopstillingen, har man et godt hold, også selv om hun ikke er nået tilbage på det niveau, hun havde for et år siden.

Ulrika Toft Hansen, Sverige – 7 – 17/26 – 2:26:06

– Ulrika har ikke været førstevalg, men har gjort det godt og budt ind med, hvad hun kan. Hun har evnen til at ændre kampes forløb med sin power.

Lara González, Spanien – 6 – 7/12 – 3:10:42

– Lara har mest spillet forsvar, og det er mit indtryk, at hun har gjort det fint. Angrebsmæssigt har hun mest scoret i anden fase som hos os.

Sandra Toft, Danmark – 7 – Redningsprocent: 35 – 5:17:53

– Hun stod helt fantastisk mod Tyskland og har generelt gjort det fint med pil opad. Hun kunne have haft en bedre kamp mod Sverige, men havde ikke en reel chance for at parere mange af skuddene.

VM-spillere vender hjem

Mens seks spillere har været til VM, har en halv snes Team Esbjerg-spillere passet træningen i Esbjerg. Lara González stødte til torsdag, og Sandra Toft er tilbage i klubben mandag. Semifinalisterne møder til første træning 27. december.

Det giver to træningsdage for hele truppen til at forberede sig til Final4 i Santander Cup i Jysk Arena i dagene 29.-30. december, hvor første modstander er FC Midtjylland. Det kan blive en kamp med flere verdensmestre på holdene.