Team Esbjerg HK ansætter kapacitet til at udvikle talenter

15/12 - 2017

Team Esbjerg HK har som et vigtigt element i at udvikle flere egne spillere til byens ligaklub ansat Thomas Høst som talentansvarlig.

Thomas Høst, 41 år, er i denne sæson tilknyttet Silkeborg-Voel KFUM som talentchef og collegeansvarlig og har tidligere i seks sæsoner haft samme rolle i SK Aarhus. Siden i fjor har han endvidere været elitekommunekonsulent og områdeleder for talenttræning i Dansk Håndbold Forbund (DHF). Han er diplomtræner og har den højeste europæiske træneruddannelse, EHF Master Coach.

– Det er mit klare indtryk, at Esbjerg-området har et blomstrende håndboldmiljø, og at trænerteamet på Team Esbjergs ligahold, Jesper Jensen og Mette Melgaard, har en oprigtig interesse i at orientere sig mod ungdomsarbejdet. Synergierne mellem liganiveauet og ungdomshåndbold er en vigtig forudsætning for at lykkes med at udvikle egne spillere. Som helhed virker det som om, der er rigtig mange trænere og ressourcer omkring håndbolden i Esbjerg, som vi skal have forenet om at arbejde i en fælles retning. Vi vil gerne være med til at udvikle klubmiljøer i hele regionen, siger Thomas Høst.

Han anser det for en stor fordel at komme ind på et tidligt tidspunkt i en talentsatsning og være med til at definere strategien og sætte sit præg på opbygningen af kulturen og træningsmiljøet. Hans primære fokus vil være årgangene U14, U16 og U18, og foruden det overordnede ansvar bliver han selv træner for U16-årgangen med mulighed for samtræning og dermed tæt dialog med trænerne for de to øvrige ungdomsårgange.

Team Esbjerg HK er amatørafdelingen med hold fra de yngste børneårgange op til et tophold i 3. division. I børne- og ungdomshåndbold er medlemstallet steget eksplosivt i de senere år med 40-50 spillere i flere årgange. Formanden for klubben, Søren Mellerup, har store forventninger til samarbejdet med Thomas Høst.

– Der er så mange dygtige håndboldspillere, især piger, i Esbjerg og omegn, og dem vil vi gerne give de bedste muligheder for at udvikle sig til højeste niveau. Med Thomas Høst får vi en person til at føre vores ambitioner ud i livet, som kender DHF og har stor erfaring som træner og talentudvikler i flere klubber. Hans opgave bliver at skabe struktur i vores talentudvikling, definere træningsmetoderne i de enkelte årgange og klargøre unge spillere til den ofte vanskelige overgang til at være elitespiller i Team Esbjerg, siger Søren Mellerup.

Bestyrelsesformand i Team Esbjerg Elitehåndbold A/S, Bjarne Pedersen, anser det for vigtigt for både klubben, sponsorerne og byen, at man formår at udvikle lokale spillere til topniveauet.

– Gennem årene har det været til stor fornøjelse for alle i og omkring Team Esbjerg, når egne spillere som Lotte Grigel, Maria Mose Vestergaard og senest kuldet af talentfulde, 19-20-årige spillere i den nuværende bruttotrup formår at tage springet til ligahåndbold. Når det lykkes, skaber det kultur, identitet og begejstring i Team Esbjerg. Det glæder mig, at Team Esbjerg HK har været i stand til at tiltrække en kapacitet som Thomas Høst til at være med til at udvikle de næste stjerner, siger Bjarne Pedersen.

Thomas Høst tiltræder i sin nye deltidsstilling 1. maj 2018 og vil sideløbende varetage sine funktioner i DHF. Han er født og opvokset i Esbjerg, hvor han selv spillede håndbold, indtil han som 20-årig flyttede til Aarhus. Han er uddannet fysioterapeut og er bachelor i idræt fra Aarhus Universitet. Han og kæresten Rikke, der ligeledes er fra Esbjerg, har to sønner på seks og to år.