Team Esbjerg kvast af fynske kraftkvinder i årets sidste ligakamp

15/11 - 2017

Sæsonrekord med over 2.300 tilskuere, der var veloplagte og for hovedpartens vedkommende klar til at sende Team Esbjerg til VM-pausen på bedst mulig vis.

Rammerne var et topopgør værdigt, men deres yndlinge havde ikke ressourcerne til at stå imod Odense Håndbold, der i anden halvleg kvaste hjemmeholdet og ikke lod nogen tvivl om, hvem der har overhånden af de to hold i forhold til en placering helt fremme i HTH GO Ligaen. Med en sejr på 27-18 vandt Odense anden halvleg med hele 11 mål.

Efter en absolut godkendt første halvleg, hvor fynboerne ganske vist begyndte bedst, men hvor Estavana Polman med et skønt mål fra ni meter bragte Team Esbjerg foran for første gang med 6-5, blev de første 10 minutter efter pausen kostbare. De rødblusede formåede ikke at udnytte, at Stine Jørgensen, der slet ikke scorede for Odense i første halvleg, blev udvist efter mindre end et minut.

I stedet åd Odense det beskedne Team Esbjerg-forspring fra pausen, ligatopscorer Stine Jørgensen bragte med sit første mål i kampen gæsterne foran med 16-15 på et straffekast, og næste scoring var i et tomt mål til 17-15. Nadia Offendal skabte med sine kvikke fødder stadig mere uro, og fløjen Freja Cohrt foldede sig ligeledes ud.

I takt med, at kræfterne forlod Team Esbjergs bagkæde, blev Odenses fysiske dominans stadig tydeligere, og end ikke syv mod seks formåede hjemmeholdet at bryde granitblokken med Kathrine Heindahl og Kamilla Kristensen omgivet af Mette Tranborg og Stine Jørgensen. Det forsvar vil alle slå sig på i fortsættelsen.

Mens Polman, Ida Bjørndalen Karlsson og Vilde Ingstad markerede sig pænt før pausen, faldt de lige som resten af holdet i niveau i de sidste rædselsfulde 30 minutter, hvor der var opløsning til sidst, og den fynske sejr blev misvisende stor. Men forskel var der. Det gjaldt også målvogterne. Sandra Toft fandt aldrig sit niveau med en redningsprocent på blot 17, mens Althea Reinhardt i pausen afløse velkendte Emily Stang Sando og med en redningsprocent på hele 69 procent var en af forklaringerne på, at Team Esbjerg blot formåede at score fem mål på 30 minutter.

– Jeg synes ikke, vi forvaltede de første 10 minutter af anden halvleg særlig godt. Efter de første minutter blev det noget rod, og vi lod os gå på af to-tre mærkelige dommerkendelser. Vi savnede den mentale parathed i den periode og mistede tilliden til hinanden. På det punkt har vi lært for lidt om os selv i første halvdel af turneringen, for det er ikke første gang, det sker. Det er ærgerligt, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Estavana Polman lod sig frustrere og pådrog sig ved at sparke til en harpiksdåse en to minutters udvisning på et kritisk tidspunkt, og fra da øgede Odense Håndbold støt føringen.

– Vi må først og fremmest kigge indad, når vi taber med ni mål. Sådan en kamp kommer til at fylde meget i de næste dage, men generelt har vi fået de point, vi skal have på dette tidspunkt af turneringen, sagde Jesper Jensen.

Team Esbjerg holder nu 10 dages pause, mens de seks VM-spillere på holdet samles med deres landsholdskammerater forud for VM i Tyskland i dagene 1.-17. december. Sanna Solberg og Vilde Ingstad er med i Norges trup, Estavana Polman er med i den hollandske, Ulrika Toft Hansen er klar for Sverige, Lara González for Spanien og Sandra Toft for Danmark.

Næste opgave på klubholdet er Final4 i Santander Cup i dagene 29.-30. december, hvor Team Esbjerg møder FC Midtjylland i semifinalen. Næste ligakamp er  mod Ajax København 8. januar i Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Odense Håndbold 18-27 (13-11)

Målscorere Team Esbjerg: Ida Bjørndalen Karlsson 5, Estavana Polman 4, Vilde Ingstad 3, Sanna Solberg 2, Ulrika Toft Hansen 2, Kristina Liscevic 1 og Maibritt Kviesgaard 1.

Topscorere Odense: Mette Tranborg 5 og Mie Højlund 5

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

Odense: 5

2.312 tilskuere i Blue Water Dokken