Team Esbjerg sikrer sig Vilde Ingstad til 2020

11/11 - 2017

Team Esbjergs norske stregspiller og forsvarskæmpe, Vilde Mortensen Ingstad, har forlænget sin aftale med klubben med to sæsoner, så den nu udløber 30. juni 2020.

VM- og EM-guldvinderen med det norske landshold kom til Esbjerg fra ligaklubben Oppsal IF i sommeren 2016 og har siden etableret sig som en af profilerne på holdet. Cheftræner Jesper Jensen er stolt af, at Vilde Ingstad har valgt at videreudvikle sit store potentiale i Team Esbjerg.

– Den nye kontrakt med Vilde er en dejlig nyhed for alle i og omkring Team Esbjerg. Hun rummer en stor del af, hvad vi gerne vil med at bygge et rigtig godt hold op. Hun har i glimt vist sit potentiale i den første del af turneringen, hun er inde i en god udvikling, og jeg er sikker på, at hun allerede i denne sæson vil gøre en stor forskel på holdet, siger Jesper Jensen.

Han henviser til Vilde Ingstads evne til at præstere mod de store hold, eksempelvis i pokalkampen mod Nykøbing F. Håndbold og senest i udebanesejren over FC Midtjylland.

– Når hun får mere stabilitet og formår at præstere på højt niveau i endnu flere kampe, vil hun blive så god, at hun bliver interessant for de helt store klubber i Europa. Hun spiller lidt på samme måde som Heidi Løke og kan over tid blive hendes afløser på det norske landshold. Hun har en vanvittigt god fysik, kan tåle at træne og er i det hele taget en rigtig nordmand. Hun har derudover haft godt af at komme til Danmark og finde ud af, at hun ved at tænke sig igennem kampsituationer og være et træk eller to foran kan give sig selv bedre forudsætninger for at vinde duellerne på banen, siger Jesper Jensen.

Vilde Ingstad er med foreløbig 41 landskampe siden debuten som 19-årig i Thorir Hergeirssons trup på 16 spillere til VM i Tyskland, og hun fylder 23 år dagen efter finalen, som Norge er blandt favoritterne til at nå. Ambitionerne er store på både landsholds- og klubplan.

– Jeg har forlænget kontrakten med Team Esbjerg, fordi jeg har det virkelig godt i byen, i klubben, med spillerne og trænerne – det hele. Som håndboldspiller har jeg udviklet mig i den rigtige retning på flere områder, og jeg er sikker på, at Team Esbjerg kan hjælpe mig til at blive en etableret landsholdsspiller. Med klubben er det drømmen at komme til at spille Champions League og vinde et DM eller to. Jeg vil gerne prøve at vinde noget stort med et klubhold, og jeg håber, at Team Esbjerg får holdet til at indfri det, siger Vilde Ingstad.

Hendes velbefindende i Esbjerg styrkes yderligere af, at hun har sin danske fars familie boende flere steder i det sydvestjyske område. Familien følger hende tæt i Blue Water Dokken og til flere udekampe, blandt andre sejren i Ikast over FC Midtjylland.