Team Esbjerg tilbage i topstrid med flot udesejr

08/11 - 2017

Det nye Team Esbjerg-mandskab tog sin hidtil største skalp, da det som det første i denne sæson ikke bare tog point fra FC Midtjylland i IBF Arena, men vandt en overraskende sejr på 25-22. Dermed er holdet tilbage i topstriden i HTH GO Ligaen og møder i det fjerde topopgør på stribe fremstormende Odense Håndbold i den sidste kamp før VM-pausen.

Team Esbjerg leverede fra begyndelsen en yderst velmotiveret og taktisk dygtig indsats mod favoritterne. Især forsvaret stod stærkt med et norsk fjeld og en spansk klippe, Vilde Ingstad og Lara González, i centrale roller og med et norsk rev i skikkelse af Sanna Solberg i den fremskudte position i et meget bevægeligt 5-1-forsvar.

FC Midtjyllands norske stjerne, Veronica Kristiansen, stødte gang på gang på grund i spilopbygningen mod aggressive Team Esbjerg-spillere. Ulrika Toft Hansen syntes på ingen måde mærket af, at hun lørdag måtte udgå af kampen mod København Håndbold med en fodskade, og i målet stod Sandra Toft især i kampens begyndelse stærkt. FCM-træner Kristian Kristensen brændte allerede før pausen to timeout’er af i frustration over, at hjemmeholdet havde svært ved at spille sig til chancer.

Efter pausen ændrede kampbilledet sig. FC Midtjylland skruede op for tempo og aggressivitet, og Veronica Kristiansen var tilbage i den velkendte, dominerende rolle. Mens Team Esbjerg havde sine største trusler i Ida Bjørndalen Karlsson og Estavana Polman, der var tilbage på banen efter et trælår i slutningen af første halvleg, var Kristiansen en enmandshær hos midtjyderne. Hun udlignede til 18-18 på et straffekast, hvorpå Team Esbjerg-træner Jesper Jensen tog en tilsyneladende afgørende timeout.

– Vi ville ikke have Veronica til at afgøre kampen, det måtte andre gøre, og da de begyndte at afslutte fra fløjene, tog Sandra sig af det, sagde Jesper Jensen.

Den taktiske variant med to stregspillere, Ingstad og Toft Hansen, var praktiseret med en vis succes før pausen, og den blev prøvet igen i, hvad der skulle vise sig at blive kampens afgørende minutter. Kristina Liscevic scorede vigtige mål, og i målet spillede Sandra Toft sig op efter en gedigen pause i redningerne. Enten fik hun en hånd eller fod på, eller også tvang hun især de midtjyske fløje til at overplacere deres forsøg.

Da FC Midtjylland tog sin tredje timeout godt seks minutter efter Jesper Jensens, var stillingen 18-23 med under ni minutters spilletid igen. Det blev 19-25, inden den midtjtyske blødning blev stoppet med tre betydningsløse mål til slutstillingen 22-25.

Selv om Ida Bjørndalen Karlsson tillod sig at brænde to straffekast på en ellers ikke skræmmende Sabine Englert, var hun et stort aktiv med sine afslutninger fra distancen. Det samme var Estavana Polman med sine æstetetisk flotte scoringer fra samme afstand. Men første og fremmest var det en fremragende indsats i forsvaret, som banede vejen for triumfen i Ikast.

– Nu er jeg glad igen. Man glemmer helt at have tabt til Viborg og København, når vi vinder over FC Midtjylland, der er det bedst spillende hold i ligaen. Det er det første tophold, vi slår i en ligakamp, sagde Sandra Toft.

Der var både glæde og lettelse i Team Esbjerg-omklædningsrummet.

– Det er altid fedt at få point i en topkamp, men det er lige så vigtigt at have slået FC Midtjylland. Med vore ambitioner ville det ikke have været sjovt at tabe den tredje kamp i træk, og derfor er spillerne også lettede. Vi fik vist de andre hold i ligaen, at vi ikke er sjove at spille imod, når vi spiller på toppen. Vi er gode på vores topniveau. Så er spørgsmålet, hvor længe vi i 60 minutter kan holde det, og i dag var det meget. Det var en stor og koncentreret indsats med få udfald. Forsvaret var især i første halvleg suverænt med blot 10 mål imod, heraf tre på kontraangreb, sagde Jesper Jensen.

Team Esbjerg møder onsdag den 15. november kl. 19.00 Odense Håndbold i årets sidste ligakamp i Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

FC Midtjylland – Team Esbjerg 22-25 (10-13)

Topscorer FCM: Veronica Kristiansen 8

Målscorere Team Esbjerg: Ida Bjørndalen Karlsson 7, Estavana Polman 5, Kristina Liscevic 4, Vilde Ingstad 3, Maibritt Kviesgaard 2, Maria Mose Vestergaard 2, Ulrika Toft Hansen 1 og Lara González 1.

Udvisninger:

FCM: 1

Team Esbjerg: 1

1.754 tilskuere i IBF Arena