Tålmodighed og kynisme skal overvinde FC Midtjylland

07/11 - 2017

Team Esbjergs nydannede mandskab har på den resultatmæssigt hårde måde lært, hvad der kræves for at slå topholdene i, hvad der betegnes som verdens bedste håndboldliga.

De to seneste nederlag til Viborg HK og København Håndbold rummer hver sin fortælling, men bundlinjen er ens med de to nederlag. Onsdag aften venter yderligere et tophold, FC Midtjylland, i IBF Arena i Ikast.

Cheftræner Jesper Jensen og assistenttræner Mette Melgaard går ikke i panik over to nederlag, som om end ikke var forventelige, så dog ikke helt uventede mod to af landets bedste kvindehold.

– Om vi ligger nummer to eller seks før julepausen er ikke afgørende. Det vigtigste er, at vi kan se, at der ikke er langt op til topholdene, hvis der overhovedet er afstand. Vi skal vise, at vi er der, og at vi vil vinde. Mette og jeg har en god fornemmelse af, at dette hold vil blive bedre i løbet af sæsonen, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg leverede mod Viborg en kollektivt dårlig indsats, mens det mod København Håndbold var Sandra Toft, der holdt sit mandskab inde i kampen i første halvleg og gjorde muligheden for et comeback efter pausen realistisk. Kun marginaler bevirkede, at det ikke lykkedes at få point på Frederiksberg Hallernes opvisningsbane.

– Vi skal hæve vores bundniveau i disse kampe. Vi har haft en tendens til at falde ud i nogle perioder, og det er dyrt mod tophold, der straffer det meget effektivt. Vi er blevet mindet om, at der skal et rigtig højt niveau til for at vinde, og at  vi skal sørge for at holde os inde i kampene, så vi har mulighed for at afgøre dem til sidst, siger Jesper Jensen.

Onsdagens modstander, FC Midtjylland, spiller med i to turneringer og skaffede sig senest adgang til hovedrunden i Champions League ved at slå Brest Bretagne for anden gang. Playmaker Veronika Kristiansen viste overdådig form med 12 mål, og hun har i denne sæson fået to andre norske spillere at servicere, Tonja Løseth og Helene Fauske. I bagkæden råder midtjyderne tillige over blandt andre Louise Burgaard og ligatopscoreren fra i fjor, Trine Troelsen.

– FC Midtjylland spiller nogle gange med fire spillere i bagkæden, og det er ikke mange klubber, der kan have Trine Troelsen som femtevalg. Vores forsvar er så godt, at vi i løbet af kampene kan få det indstillet, så det kan dæmme op for modstanderne, lige bortset fra i kampen mod Viborg. Vi skal i Ikast spille med tålmodighed i første halvleg og kynisme i anden halvleg. Vi kan ikke skyde os igennem og er nødt til bygge spillet op. Mod København gav vi 10 100-procentschancer væk på 30 minutter, og så er det ikke nemt at vinde kampe. Det skal vi undgå ved at være tålmodige, siger Jesper Jensen.

Ulrika Toft Hansen vred om på en fod i anden halvleg i København og testes før kampen. Ellers er truppen den samme.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod FC Midtjylland onsdag den 8. november kl. 20.30 i IBF Arena:

Målvogtere: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen

Stregspillere: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kiristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Estavana Polman og Lene Østergaard.