Endnu et smerteligt nederlag til tophold trods Sandra Toft-storspil

04/11 - 2017

Der er koldt på toppen, også i dansk kvindehåndbold. For blot to spillerunder siden førte Team Esbjerg HTH GO Ligaen, men efter nederlag til først Viborg HK hjemme i Blue Water Dokken og senest 23-24 til København Håndbold i de sene eftermiddagstider lørdag på opvisningsbanen i Frederiksberg Hallerne rykker konkurrenterne forbi.

Team Esbjerg fulgte med til 7-7 i første halvleg, men lavede generelt for mange tekniske fejl og brændte gode skudmuligheder på en stærkt spillende Johanna Bundsen i København-målet. Især playmaker Mia Rej var ferm til at udnytte de kontraløb, svenskerens redninger udløste, og gæsterne var ikke lige så effektive til at drage fordel af en næsten lige så god Sandra Tofts parader. Begge målvogtere stod med redningsprocenter omkring 40 med Bundsen en spids foran.

Efter pausen ikke bare holdt Sandra Toft niveauet, men var kvinden bag et fint Team Esbjerg-comeback, der efter 10 minutters spil indebar udligning til 17-17 ved Ida Bjørndalen Karlsson på et straffekast begået mod en meget aktiv Kristina Liscevic. København slog tilbage, men Sanna Solberg bragte med to mål i træk Team Esbjerg foran 19-18, den første føring siden 1-0 ved samme Solberg.

Midt i halvlegen begyndte det at spidse til, da Sanna Solberg blev udvist. Sandra Toft reddede det følgende København-forsøg, og Jenny Alm skød regulært forbi, da hun – stadig i overtal – fik muligheden på et kontraløb. Få minutter efter  måtte også Vilde Ingstad ud, Toft tog det efterfølgende straffekast, og Maibritt Kviesgaard markerede et fint comeback på fløjen ved at score på et kontraangreb.

Derefter steg fejlprocenten igen, og hjemmeholdet scorede tre mål i træk. Cheftræner Jesper Jensen tog en timeout med godt syv minutter tilbage, og derefter fulgtes holdene ad i en overordentlig spændende slutfase. Kristina Liscevic havde marginalerne imod sig med et skud på stolpen, Jenny Alm udnyttede et københavnsk straffekast til 24-23, “Kiki” smed bolden væk på et kritisk tidspunkt, og København tog timeout med mindre end et minut igen. Sandra Toft bragte med sin sidste dåd redningsprocenten op på 48, og der var tid til at jagte udligningen. Efter en esbjergensisk timeout med 17 sekunder tilbage mistede Ida Bjørndalen Karlsson bolden, og håbet om et point på Frederiksberg svandt.

– Vi havde chancen for at afgøre kampen, da vi førte 20-18, men vi havde ikke kynismen og selvtilliden til at trække fra. I første halvleg havde vi svært ved at komme igennem i vores angrebsspil og forfaldt til at søge stregen for meget. Da Johanna Bundsen samtidig var meget stærk i målet, åbnede det for kontrascoringer, som københavn fik fem af før pausen.  Vi fik rettet op på angrebsspillet og afsluttede bedre i anden halvleg, og der var som helhed klar fremgang i forhold til Viborg-kampen. Husk på, at vi mødte et formstærkt tophold på udebane og tabte på en fifty-fifty-afgørelse, sagde Jesper Jensen.

Han forsøgte sig i begge halvlege med at spille syv mod seks for at lægge pres på det københavnske forsvar. Da kampen skulle afgøres, havde Team Esbjerg det uheld, at Ulrika Toft Hansen måtte udgå, da hun vrikkede om på den ene fod, og det indskrænkede de taktiske muligheder. En anden veteran, Maibritt Kviesgaard, fik meget spilletid og udnyttede den til en fin præstation i begge ender af banen.

Der udestår endnu et yderst vanskeligt opgør på udebane, når Team Esbjerg onsdag den 8. november gæster topholdet FC Midtjylland.

– Hver gang, vi taber lige nu, ryger vi nedad i tabellen. Det positive er, at vi med en sejr over FC Midtjylland kan være tilbage i topstriden, sagde Jesper Jensen.

Årets sidste ligakamp er mod fremstormende Odense Håndbold 15. november i Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

København Håndbold – Team Esbjerg 24-23 (15-11)

Topscorer København: Mia Rej 6

Målscorere Team Esbjerg: Sanna Solberg 4, Ida Bjørndalen Karlsson 4, Ulrika Toft Hansen 3, Maibritt Kviesgaard 3, Kristina Liscevic 3, Vilde Ingstad 2, Lara González 1, Estavana Polman 1, Anne Brinch-Nielsen 1 og  Sofie Blichert-Toft 1.

Udvisninger:

København: 3

Team Esbjerg: 3

924 tilskuere i Frederiksberg Hallerne