Team Esbjerg vil rejse sig i topopgør på Frederiksberg

03/11 - 2017

Fem dage efter sæsonens andet nederlag på hjemmebane møder Team Esbjerg endnu et af topholdene, København Håndbold, i et opgør om at holde trit med FC Midtjylland i spidsen af HTH GO Ligaen.

– Det er fedt, at vi får mulighed for at rejse os så hurtigt efter nederlaget til Viborg HK, for det har gjort meget ondt på os. Hvis vi formår at komme tilbage mod et så stærkt mandskab på en svær udebane, vil det give en rigtig god mavefornemmelse. Kan vi spille på samme niveau som i pokalkampen mod Nykøbing, vil vi være stand til at matche også et kvalitetshold som København, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Trænerteamet og spillerne forbereder sig på at møde et hold, der i begyndelsen af sæsonen havde store udsving med et ottemåls nederlag til TTH Holstebro og en nærmest chokerende stor udesejr på 35-18 over titelaspiranterne fra Odense Håndbold som yderpunkterne. Siden har stabiliteten indfundet sig hos sølvvinderne.

– København har præsteret godt og er ligesom vi i Final4 i Santander Cup. De har et godt forsvar og en stærk svensk keeper i Johanna Bundsen, der har været en stor del af succesen. Og så har de en god hjemmebane, hvor de har tryghed ved at spille, siger Jesper Jensen.

Han hæfter sig også ved bagkæden med de to svenske backs, Jenny Alm og Hanna Blomstrand, samt omdrejningspunktet, playmaker Mia Rej, der er topscorer.

Team Esbjerg-målvogter Ine Stangvik glæder sig til at spille på sin tidligere hjemmebane i Frederiksberg Hallerne, hvor parketgulvet er med til at løfte lydbilledet og stemningen.

– Det bliver vigtigt, at vi hænger sammen som et hold i både forsvar og angreb – i 60 minutter. De har to gode og høje treere i forsvaret, Jenny Alm og Kelly Dulfer, som vi skal have flyttet rundt på og bragt ud af balance. Og så er vores eget forsvar nøglen til at vinde kampen. Vi skal stoppe deres store tryk i angrebet, siger Ine Stangvik, der havde en redningsprocent på 47 procent mod Viborg og var sit holds bedste sammen med Estavana Polman.

Veteranen Louise Svalastog er ude med en hjernerystelse hos København, der har flere skader. Hos Team Esbjerg lysner det, idet Maibritt Kviesgaard og Sofie Blichert-Toft gør comeback.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod København Håndbold lørdag den 4. november kl. 16.10 i Frederiksberg Hallerne:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Estavana Polman og Lene Østergaard.