Landsholdsplaymaker til Team Esbjerg i 2018

30/10 - 2017

En af playmakerne på det danske landshold, Annette Jensen, skifter med virkning fra 1. juli 2018 fra TTH Holstebro til Team Esbjerg på en toårig aftale.

– Team Esbjerg har et godt træningsmiljø og især ambitioner om at tilhøre toppen af dansk klubhåndbold og spille Champions League. Derudover har klubben et spændende trænerteam, som jeg forventer at kunne lære meget af. Hvis jeg skal tage det næste skridt og blive endnu bedre, kræver det, at jeg spiller kampe på topniveau og træner med landsholdsspillere dagligt. Jeg kan udvikle mig på alle områder, men særligt skud og finter skal være skarpere, siger Annette Jensen.

Annette Jensen spillede de seneste af foreløbig otte landskampe i september, da Danmark vandt EM-kvalifikationskampe over Slovenien og Island. Næste opgave er opvarmningen til VM i Tyskland med to landskampe mod Sverige i slutningen af november. Hendes store mål er VM, men hun føler sig langt fra sikker på at komme med i den endelige trup. Tre sæsoner i norsk håndbold har modnet hende.

– Jeg lærte meget af deres tilgang til træning, og hvad man selv kan påvirke. Jeg havde to gode sæsoner i Vipers og blev topscorer i den anden sæson i klubben. Så kom der ny træner, og jeg oplevede den største håndboldmæssige nedtur i karrieren, hvad jeg også lærte meget af. Heldigvis fik jeg vendt det i Tvis, siger Annette Jensen med henvisning til sin nuværende klub.

26-årige Annette Jensen er fra Fredericia, hvor hun indledte seniorkarrieren, inden hun fortsatte i Horsens HK og Slagelse FH. I 2012 skiftede hun til norsk tophåndbold, hvor hun i tre sæsoner spillede i ligaklubben Vipers Kristiansand. Siden 2015 har hun været en central spiller for TTH Holstebro.

– Annette Jensen har boltret sig i Norge og i TTH. Når hun skifter til Team Esbjerg, kommer hun i en trup med mange landsholdsspillere, og vi vil videreudvikle hende og lægge et lag på de mange gode kvaliteter, hun allerede har, så hun kan blive fast playmaker på det danske landshold. Også på det menneskelige plan passer hun godt ind, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han fremhæver hendes alsidighed, at hun er i stand til at spille de fire midterste positioner i forsvaret og foruden playmaker de to backpladser i angrebet. Han forudser, at hun på den baggrund vil få mange spilleminutter i også en klub, der stiler højt i både Danmark og Europa.

– Annette passer som dansk landsholdspiller godt ind i, hvad vi gerne vil bygge op. Vi går efter klassespillere på højt niveau, meget gerne med dansk pas, og hun er blandt de spillere, vi prioriterede højt at få til Esbjerg. Vi har en konkurrencefordel ved at have et solidt økonomisk fundament. Det vil vi udnytte til at få rigtig meget på plads i vores trup, inden VM tager over i december for de spillere, der er aktuelle for os, siger Jesper Jensen.

Annette Jensen forventer at flytte til Esbjerg og håber at kunne få fremtidsplanerne til at passe, så kæresten, Daniel Larsen, flytter med. Ved siden af førsteprioriteten, håndbold, læser hun på deltid folkesundhedsvidenskab på Syddansk Universitet.