Den mentale test blev ikke bestået i første topopgør

30/10 - 2017

Trods en flot og tempofyldt første halvleg bestod Team Esbjerg ikke den indledende, alvorlige prøve mod det første af fire tophold i den barske afslutning i HTH GO Ligaen inden VM-pausen.

Viborg HK bestemte begivenhederne efter pausen og koblede sig med en sejr på 27-24 på den absolutte top, mens Team Esbjerg må mobilisere mentalt inden lørdagens udekamp mod sølvvinderne fra København Håndbold.

Estavana Polman bekræftede ellers sin stærkt opadgående formkurve med en engageret indsats og flotte mål fra distancen, men for få af holdkammeraterne fulgte hende, heller ikke Sandra Toft i målet, der tog klart mindre end Rikke Poulsen. Viborg bragte sig foran 10-7, inden cheftræner Jesper Jensen tog en timeout med umiddelbar effekt.

Med to klassemålvogtere er tålmodigheden med slaskede præstationer på den position ikke stor, og Ine Stangvik kom ind og ydede sit ferme bidrag til, at Viborg ikke scorede 10 minutter i træk. 13-10 til hjemmeholdet stod det pludselig på lystavlen, også fordi Maria Mose Vestergaard strålede. Først fangede hun en ripost og skabte kontakt, og dernæst scorede hun to fine fløjmål i træk til 12-10.

Viborg-træner Allan Heine tillod sig den luksus at lade klassespilleren Line Haugsted starte ude. Hun kom ind efter hans første timeout, mens Viborg stadig førte, og inden halvlegen var omme, havde Viborg-træneren brændt sin anden timeout af. Det nyttede dog ikke, for Team Esbjerg gik til pausen foran med tre mål og med gode udsigter til endnu en sejr.

I anden halvleg  åd Viborg sig ikke bare ind på Team Esbjerg-forspringet, men udlignede med Haugsted i en dominerende rolle, og veteranen Ann Grete Nørgaard bragte med to mål i træk gæsterne foran 22-20. Denne gang var en Team Esbjerg-timeout virkningsløs, Viborg byggede videre på forspringet, og udesejren kom ikke siden i fare.

– Viborgs sejr var fuldt fortjent. Vi var ikke til stede, og spillerne løb rundt med tomme blikke. Det var som om, der var for meget ro oven på flere gode præstationer, mere tilbagelænethed end sult, og det nytter ikke, når Viborg kommer med alt, hvad de har, sagde 40-årsfødselaren Jesper Jensen.

Han vidste på forhånd, at Viborg ville stille op med en 6-0-formation i forsvaret, og at Team Esbjerg næppe ville kunne skyde de hvidblusede i sænk.

– Vi formåede ikke at sætte deres forsvar under pres og afsluttede alt for meget på første pres. I forsvaret forsøgte vi at rette til i løbet af kampen og fik blandt andet styr på, at Viborg i perioder spillede med fire bagspillere, men heller ikke her lykkedes vi med vores spil, sagde Jesper Jensen.

Han tilskrev nederlaget den mentale indstilling til kampen, for selv om Viborg spillede en fin kamp, var en sejr bestemt inden for rækkevidde.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Viborg HK 24-27 (15-12)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 9, Ida Bjørndalen Karlsson 5, Vilde Ingstad 3, Maria Mose Vestergaard 3, Anne Brinch-Nielsen 2, Lara González 1 og Sanna Solberg 1.

Topscorere Viborg: Line Haugsted 7 og Ann Grete Nørgaard 7

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Viborg: 2

2.109 tilskuere i Blue Water Dokken