Pokaltriumf giver selvtillid før mødet med Viborg HK

29/10 - 2017

Mandagens modstandere i ligaopgøret i Blue Water Dokken, Team Esbjerg og Viborg HK, møder med vidt forskellige pokaloplevelser fra ugen før.

Team Esbjerg fik ikke bare revanche for nederlaget til Nykøbing F. Håndbold i sæsonpremieren, men spillede noget af det bedste i denne sæson i 27-22-sejren. Viborg fik højst overraskende slukket drømmene om Final4 med et nederlag på 18-21 til Aarhus United.

– Det er svært at være pessimistisk efter kampen mod NFH, der på mange måder mindede om en slutspilskamp. Vi spillede en klinisk anden halvleg, hvor ikke alt fungerede angrebsmæssigt, men hvor vi fandt løsninger og spillede den bedste halvleg i denne sæson. Det bliver spændende at se, hvor stor sulten er hos Viborg-spillerne efter at modbevise, at spillet mod Aarhus United er holdets niveau, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han anså inden sæsonen både sit eget mandskab og Viborg HK som bejlere til top tre. Han er ikke blevet bestyrket i troen på, at mandagens modstander har niveauet til at være med helt fremme. Bortset fra blamagen mod aarhusianerne har Danmarks mest vindende kvindehold gennem tiderne ganske vist vundet de sejre i HTH GO Ligaen, man kunne forvente, men spillemæssigt har holdet langt fra strålet i alle kampe.

Med til historien om Viborgs nederlag i Santander Cup hører, at målvogter Hanna Daglund var ude med hjernerystelse, og Rikke Poulsen kort efter sit comeback stod alene med ansvaret i målet. Endvidere udgik krumtappen Stine Bodholt Nielsen tidligt. Viborg har erfarne kræfter på højt niveau i Line Haugsted, Line Uno, den svenske playmaker, Carin Strömberg, og uopslidelige Ann Grete Nørgaard. Og så har klubben fået en ny talentfuld skytte i 19-årige Kristina Jørgensen, der tidligere spillede for Skanderborg.

– Inden kampen mod Nykøbing kunne man også sige om os, at vi har vundet de kampe, man kunne forvente af os. Nu kan man mærke, at vi bliver taget mere seriøst efter at have vist styrke mod NFH, siger Jesper Jensen.

Endnu en af de unge spillere, Kathrine Lange, var i truppen til pokalkampen, og hun bevarer sin plads mod Viborg. Laura Kirchhoff Madsen glider ud, og Sofie Blichert-Toft er fortsat ikke helt klar efter sin håndskade.

 

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod Viborg HK mandag den 30. oktober kl. 19.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Anne Brinch-Nielsen

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Kathrine Lange, Estavana Polman og Lene Østergaard.