Sandra Toft reddede julen med storspil i pokaltriumf

25/10 - 2017

Håndbold er en holdsport, og man vinder sammen. Men enkelte spillere spiller bare en større rolle i nogle sejre, og om nogen stod der Sandra Toft på Team Esbjergs sikre 27-22-triumf i kvartfinalen i Santander Cup mod mestrene fra Nykøbing F. Håndbold.

Team Esbjerg-målvogteren stod en slatten kamp mod samme modstander i sæsonpremieren i HTH GO Ligaen 4. september, men denne gang tog hun revanche, blandt andet med fire reddede straffekast og en serie redninger på 100 procents chancer. Det var høj international klasse. Når en kommende norsk verdensstjerne, Vilde Ingstad, på stregen samtidig spillede en vild kamp, var grunden til en pokaltriumf lagt.

– Det var en kamp, hvor det ikke kørte i olie for os angrebsmæssigt, men vi fandt løsninger, indstillingen var der, og så havde vi skraldespanden på stregen (læs: Vilde Ingstad) at smide bolden ind til. Det hele bliver også noget nemmere, når man har en målvogter, der står sådan, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Trods Sandra Tofts indsats var NFH i teten det meste af første halvleg. Team Esbjerg fandt ikke angrebsrytmen i en tempofyldt og hektisk halvleg, der bød på god underholdning for de næsten 1.800 tilskuere til sen pokalhåndbold. Bedre blev det ikke af, at hjemmeholdet til publikums misfornøjelse blev blev ramt af tre udvisninger, uden at den gulblusede NFH’ere blev straffet. Det var ikke udtryk for en egentlig forskel i hårdhændetheden i forsvaret.

Takket være fire mål af yderligere en af kampens profiler, Estavana Polman, lykkedes det dog at komme til pause med alle muligheder åbne. NFH havde sin bedste i højrefløjen Sofie Olsen, der scorede fire mål i halvlegen, hvorimod Kristina Kristiansen havde svært ved at komme på skudhold.

Team Esbjerg har fået en god vane at mobilisere i det første kvarter efter pausen, og denne kamp var ingen undtagelse. Ganske vist tillod de to nordmænd, Sanna Solberg og Vilde Ingstad, sig at brænde en dobbeltchance, der kunne have bragt hjemmeholdet foran 18-14, men begge brillerede så rigeligt siden i halvlegen, at de fik tilgivelse.

NFH’s Sarah Iversen og Vilde Ingstad løftede flere gange på hinanden – de er ikke balletdansere – og slagsmålet mellem de to (lovlige) kamphunde var en af kampens attraktioner. Angrebsmæssigt fortsatte Estavana Polman stilen fra første halvleg og fordoblede scoringen til otte mål i sin bedste kamp som mor. Behøver vi nævne, at Sandra Toft efter kampen blev hædret som bedste spiller.

– Når vi ikke spiller europæisk håndbold i denne sæson, er det bare så vigtigt at få de kampe mellem jul og nytår. Det er en god måde at ødelægge julen på, og så må det være en motivationsfaktor, at vi kun er to kampe fra at vinde pokaltitlen, sagde Jesper Jensen.

Final4-stævnet, der afgør Santander Cup, spilles i Jysk Arena i Silkeborg 29.-30. december.

Du kan se Team Esbjerg næste gang mandag kl. 19.30 i Blue Water Dokken, når holdet møder Viborg HK i HTH GO LIgaen. Billetter kan købes på www.teamesbjerg.dk.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Nykøbing F. Håndbold 27-22 (12-12)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 8, Ida Bjørndalen Karlsson 6, Vilde Ingstad 5, Sanna Solberg 4, Kristina Liscevic 2, Lara González 1 og Anne Brinch-Nielsen 1.

Topscorer NFH: Sofie Olsen 5

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

NFH: 1

1.780 tilskuere i Blue Water Dokken