Formstærke mestre til revancheopgør i Esbjerg

24/10 - 2017

Over to aftener spilles kvartfinalerne i sæsonens pokalturnering, Santander Cup, og Team Esbjerg er i den sidste af de fire kampe blevet matchet med de danske mestre fra Nykøbing F. Håndbold, der for anden gang i dette efterår kommer til Esbjerg.

NFH vandt sæsonpremieren i Blue Water Dokken med 26-24, Team Esbjergs eneste nederlag hidtil, og kommer oven på den største triumf i klubbens historie efter mesterskabet, søndagens 25-22-sejr i Champions League over det rumænske storhold, CSM Bucuresti, med klubbens tidligere stjernespiller, Nathalie Hagman.

– Nykøbing spillede på højt niveau, da vi senest mødte holdet, hvorefter det dykkede lidt efter tre-fire kampe, og nu er de på vej op igen. Vi spillede ikke vores bedste kamp mod dem i september, men er nu på vej i den rigtige retning, og det ser bedre og bedre ud. I de kommende kampe kommer de store modstandere, og jeg er fortrøstningsfuld om, at vi kan lægge et lag eller to på, siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

Han anser det som mange toptrænere før ham for nøglen til sejr over NFH at stække Kristina ”Mulle” Kristiansens muligheder for at udfolde sig og lave indspil til de stærke stregspillere. Hun er motoren i modstandernes bagkæde, hvor et andet vigtigt tandhjul er den godt skydende svensker, Johanna Westberg. Nykøbing hænger lidt i den hjemlige liga og tabte senest til den anden DM-finalist, København Håndbold.

Team Esbjerg er i en sæson uden europæisk håndbold særligt ambitiøs i begge de hjemlige turneringer.

– Det handler om, at vi gerne vil være med i toppen, og det ville være fedt at være med ved et flot Final4-stævne i Santander Cup, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup er uændret, altså fortsat uden de skadede Maibritt Kviesgaard og Sofie Blichert-Toft.

I den nære fremtid møder Team Esbjerg mandag kl. 19.30 Viborg HK i HTH GO Ligaen. Du kan købe billetter til mødet med de 14-dobbelte danske mestre på www.teamesbjerg.dk.

 

Team Esbjergs trup til kampen i kvartfinalen i Santander Cup mod Nykøbing F. Håndbold onsdag den 25. oktober kl. 20.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Anne Brinch-Nielsen

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Laura Kirchhoff Madsen, Estavana Polman og Lene Østergaard.