Team Esbjerg nyt tophold efter endnu en favoritsejr

19/10 - 2017

Team Esbjerg er alene i spidsen af HTH GO Ligaen efter den sjette sejr i træk. Hjemmekampen mod den nye østjyske klub, Aarhus United, blev vundet med 30-24 efter en første halvleg med for høj fejlprocent i angrebsaktionerne.

Efter pausen skulle favoritterne ikke bruge mange minutter på at trække afgørende fra. Sandra Toft tog mere i målet end kollegaen, Ine Stangvik, havde gjort i de første 25 minutter, og effektiviteten blev skruet op over for et efterhånden magtesløst Aarhus-hold, der havde sine bedste i venstrehåndsskytten Birna Haraldsdottir, gennembrudsstærke Julie Pontoppidan og playmakeren Simone Petersen.

Cheftræner Jesper Jensen var som helhed godt tilfreds med præstation og indstilling for øjnene af over 2.000 tilskuere.

– Vi spillede superflot det første kvarter, men fik ikke udbytte af det, fordi vi brændte i hvert fald fire hele chancer og manglede koncentration i de afgørende situationer i angrebet. Vi gjorde det godt i forsvaret og kunne have ført med seks-otte mål allerede midt i første halvleg. Så havde kampen været afgjort. Vi gik lidt ned i de sidste 10 minutter før pausen, og så lod vi de unge spille mod kampens slutning, så de kan få noget erfaring. I lange perioder så vi, at vi har noget at gøre i de næste fem kampe, sagde Jesper Jensen med henvisning til et slutprogram med klassemodstandere inden VM-pausen.

Aarhus United fulgte med i over en halvleg, men da kampen skulle afgøres, var der ikke tvivl om styrkeforholdet. Sanna Solberg tillod sig to ikke hyppige afbrændere før pausen, men brugte sine rappe fødder godt i anden halvleg med fire scoringer til følge. På den anden fløj var Anne Brinch-Nielsen ligeledes flyvende ind over stregen, også med frække lob, og hun scorede ligesom Solberg samlet fem mål.

– Vi så Anne Brinch vise sit potentiale med smil og sænkede skuldre. Dejligt at se, roste Jesper Jensen.

Den kommende uge byder på to kampe i Blue Water Dokken, først kvartfinalen i Santander Cup mod Nykøbing F. Håndbold onsdag kl. 20.30 og dernæst ligakampen mod Viborg HK fredag kl. 19.30. Du kan købe billetter til begge kampe på www.teamesbjerg.dk.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Aarhus United 30-24 (13-13)

Målscorere Team Esbjerg: Ida Bjørndalen Karlsson 7, Sanna Solberg 5, Anne Brinch-Nielsen 5, Estavana Polman 4, Kristina Liscevic 3, Ulrika Toft Hansen 2, Vilde Ingstad 2 og Maria Mose Vestergaard 2.

Topscorere Aarhus: Birna Haraldsdottir 5 og Julie Pontoppidan 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Aarhus: 2

2.024 tilskuere i Blue Water Dokken