Solberg er ligaens mest træfsikre spiller

17/10 - 2017

Sanna Solberg kom til Danmark for prøve noget nyt og spille i en liga med mere konkurrence end i Norge. Seks kampe inde i den nye sæson i HTH GO Ligaen har den norske landsholdsfløj kun mødt et af topholdene, Nykøbing F. Håndbold, men har fået bekræftet sit forhåndsindtryk.

– Vi har mange jævnbyrdige kampe i den danske liga, og man skal være på hele tiden, for ellers taber man. Vi har haft vore dårlige perioder i kampene, og det er godt, at vi har 10 point. Jeg synes, forsvaret og keeperne har været udmærkede, men vi har en del tekniske fejl og fejlvurderinger i angrebet. Der er så mange nye på holdet, og vi skal lige finde hinanden i spillet, så jeg tror, det kommer med flere kampe sammen, siger Sanna Solberg.

Hun har i den første tid i Team Esbjerg fået mest spilletid i forsvaret som den fremskudte spiller i en 5-1-formation, og når hun har været med fremme også, har hun udnyttet det effektivt. 14 mål på 14 forsøg, siger den officielle statistik, hvilket gør hende til ligaens mest træfsikre spiller. Så kan det godt være, at en og anden husker et misbrugt forsøg eller to. Det gør statistikken ikke.

– Jeg har det vældig godt med min rolle i forsvaret, hvor man hele tiden er i spillets centrum. I Larvik spillede vi ikke så meget 5-1, men det gjorde vi i Stabæk, hvor jeg spillede før. Jeg ville gerne være mere med i angrebet. Jeg må tage chancen, når jeg får den, og så er man som fløjspiller afhængig af de andre. Det kræver bredde i spillet, og på det punkt kan vi forbedre os, siger Sanne Solberg.

Den 27-årige verdensmester, europamester og OL-guldvinder med Norge og Champions League-finalist i sin første af tre sæsoner i Larvik HK kan efter torsdagens hjemmekamp mod undertippede Aarhus United se frem mod et barsk slutprogram: Viborg HK hjemme, København Håndbold og FC Midtjylland ude og Odense HC i årets sidste ligakamp 15. november i Blue Water Dokken.

– Sådan nogle kampe glæder jeg mig til, og jeg håber, vi kan holde stilen foran de 2.000 tilskuere på vores hjemmebane. Der var ikke nær så mange til ligakampene i Larvik, siger Sanna Solberg.

En anden forskel i forhold til toppen af norsk håndbold er styrketræningen, der foregår anderledes og med større tyngde i Larvik. Men Team Esbjerg er ved at komme efter det med øget satsning på den fysiske dimension.

Du kan se Sanna Solberg og holdkammeraterne i Team Esbjerg møde Aarhus United torsdag kl. 18.30 i Blue Water Dokken. Billetter kan købes på www.teamesbjerg.dk.