Vigtigt at slå holdene uden for top otte i tæt liga

11/10 - 2017

Team Esbjerg slap med skrækken og uden pointtab fra udekampen mod Silkeborg-Voel KFUM for en lille uge siden og møder i sin anden udekamp i træk Ringkøbing Håndbold, der hidtil har holdt sig fri af bundpladserne i HTH GO Ligaen.

Kun to point skiller de syv øverste hold i ligaen, der er blevet akkurat lige så tæt, som Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen forudsagde på forhånd.

– Jeg synes, der tegner sig et tydeligt billede af de hold, der må kæmpe mod nedrykning, og en række sikre top otte-hold. Jeg håber, vi bliver blandt de fire-fem hold, der skiller sig ud i de næste kampe. Hvis man går ud fra, at holdene i top otte fortsætter med at slå hinanden indbyrdes, er det vigtigt at gøre rent bord mod vore to næste modstandere, Ringkøbing og Aarhus United. Det er to hold, vi bør kunne slå, men som vi kan få problemer mod, hvis vi ikke er helt på, siger Jesper Jensen.

Ringkøbing er kommet stærkere fra start i sæsonen, end han havde forventet, og han ser frem til at møde et hold forstærket med topscorer Jane Mejlvang, Camilla Maibom og Sille Thomsen i forhold til den pokalkamp sidst i august, som indledte sæsonen. Team Esbjerg vandt kampen i Santander Cup med 25-16 efter en stærk anden halvleg.

Omtrent samme kampforløb kendetegnede den seneste ligakamp i Silkeborg, hvor målvogter Sandra Toft med en straffekastredning efter spilletidens udløb bjærgede en 24-23-sejr i land.

– Det var sort og hvidt i den kamp. Vi spillede en forfærdelig første halvleg, hvor vi slap med at være bagud med to mål. Vi greb chancen for at komme tilbage efter pausen, men manglede gnisten og kynismen til at lukke kampen. Jeg har klippet video af kampen, som viser, at vi havde otte frie afslutninger i de sidste 13 minutter. Havde vi bare udnyttet fem-seks af dem. Vi er rigtig glade for, at vi fik de to point, siger Jesper Jensen.

Sofie Blichert-Toft har problemer med en håndrodsknogle og sidder formentlig over på sin tidligere hjemmebane. Hun afløses af den unge back, Laura Kirchhoff Madsen.

– Laura er en af de unge spillere i bruttotruppen, som gør det godt. Der er stadig spillere, der er foran dem, men jeg er ikke bange for at sætte de unge ind, siger Jesper Jensen.

 

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod Ringkøbing Håndbold torsdag den 12. oktober kl. 19.00 i Green Sports Arena:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Anne Brinch-Nielsen og Maibritt Kviesgaard

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Laura Kirchhoff Madsen, Estavana Polman og Lene Østergaard.