Sandra Toft sikrede smal sejr i sidste sekund

05/10 - 2017

At vinde i Jysk Arena i Silkeborg er ikke nogen simpel sag, og det var det heller ikke denne første torsdag i oktober for Team Esbjerg. Målvogter Sandra Toft blev heltinden, da hun reddede et straffekast fra veteranen Jette Hansen efter spilletidens udløb og sikrede sit hold den smallest mulige sejr på 24-23.

– Det er dejligt, at jeg kunne hjælpe holdet til en sejr. Jesper sagde til mig: Tager du den eller hvad? Og så gik jeg ind og tog den. Vi havde det ikke nemt, for Silkeborg-Voel er svær at spille mod. De løber helt vildt, sagde Sandra Toft.

Team Esbjerg manglede angrebsmæssigt både tempo og rytme fra kampens start, og følgen blev afbrændere og boldtab. Silkeborg-Voel med bagkæden Jette Hansen, Sofie Bæk og Stine Skogrand førte an og var på et tidspunkt foran 10-6, især på scoringer af sidstnævnte norske venstrehåndsspiller. Selv om Ida Bjørndalen Karlsson brændte et straffekast i sidste minut, slap udeholdet dog til pause bagud 10-12.

Silkeborg-Voel indledte anden halvleg i næsten to minutters undertal, uden at Team Esbjerg kunne udnytte det. Playmaker Sofie Bæk sørgede med to mål i træk for en 14-11-føring til hjemmeholdet, og Estavana Polman blev udvist. Men derfra gik det den rigtige vej for gæsterne.

Især Estavana Polman med fine afslutninger – ofte på oplæg af kreative Kristina Liscevic – og Ulrika Toft Hansen med sin fart og kontraegenskaber foldede sig ud, og Team Esbjerg fik ikke bare kontakt ved 17-17, men bragte sig foran 19-17. Anna Sophie Okkkels aflastede Jette Hansen i den efterhånden godt slidte midtjyske bagkæde, men eksplosionerne og kontraangrebene fra før pausen sås ikke ofte.

Men selv om Silkeborg-Voel blev ramt af flere udvisninger, fulgte holdet med og udlignede til 20-20. Da Ida Bjørndalen Karlsson blev udvist med knap seks minutter igen, kunne det være blevet kritisk, men Ulrika Toft Hansen øgede på et kontraløb til 23-21. På det tidspunkt havde Ine Stangvik afløst en ikke ringe Sandra Toft i Esbjerg-målet og havde et par vigtige redninger. Hun kastede dog et forsøg forbi et tomt Silkeborg-Voel-mål mod slutningen, og Jette Hansen reducerede til 23-24.

I det efterfølgende angreb tog cheftræner Jesper Jensen en timeout med 30 sekunder igen, hans hold brændte to forsøg, og Jette Hansen formåede i de sidste sekunder at kæmpe sig til et straffekast – som hun brændte.

– Vi spillede dårligt i første halvleg, men vi kæmpede. Det var ikke en nem sejr. Vi var der ikke 100 procent, måske 80 procent, og vi laver en masse fejl. Jeg er glad – men meget sur, sagde Ulrika Toft Hansen midt i glæden over sejren.

Hendes træner, Jesper Jensen, glædede sig over, at Silkeborg-Voel ikke allerede i første halvleg formåede at skabe det afgørende forspring. Med den fjerde sejr i træk konsoliderede hans mandskab placeringen i toppen af HTH GO Ligaen.