Fra landskamppause til styrkeprøve i Silkeborg

04/10 - 2017

Efter tre sejre i træk har Team Esbjerg med seks point for fire kampe placeret sig i et tæt topfelt inden torsdagens udekamp i HTH GO Ligaen mod Silkeborg-Voel KFUM.

Seks landsholdsspillere er vendt hjem fra EM-kvalifikationskampe med Ulrika Toft Hansen som den sidste tirsdag aften, efter at det svenske landsholds hjemtur fra Færøerne blev bremset af stormvejr. Alle er uden skader og med succesoplevelser i bagagen.

– Vi har været væk fra hinanden en uge, og de tilbagevendte spillere har systemerne fra landsholdene i hovederne. Derfor spiller vi de sidste to træningspas en masse sammen for at finde ind i rytmen igen, hvordan man dækker op i Team Esbjerg, og have tillid til hinanden på banen, siger cheftræner Jesper Jensen.

Silkeborg-Voel har haft et svært indledende program med kampe mod Randers HK, København Håndbold, Viborg HK og Nykøbing F. Håndbold, som har kastet tre point af sig, uden at holdet har været spillet agterud i nogle af kampene.

– Vi går benhårdt efter at vinde, men er bevidst om, at Silkeborg-Voel har en supergod startformation, hvor alle spillere befinder sig omkring landsholdsniveau. Især forsvaret er godt, og vi skal tænke os om, når vi angriber på dem. Angrebsmæssigt har den norske højre back, Stine Skogrand et højt bundniveau, og vi skal sørge for, at hun ikke har en af de dage, hvor hun scorer 10 mål, siger Jesper Jensen.

Han fremhæver ligeledes playmakeren Sofie Bæk, der ud over at sætte spillet scorer mange mål. Inden denne sæson har holdet hentet tre spillere i Aarhus, blandt andre profilen Anne Sophie Okkels, og Skogrand er ikke den eneste norske klassespiller. Til gengæld har Silkeborg-Voel mistet topscorer Trine Troelsen.

– Jeg synes, vi har lidt mere bredde, og det håber jeg, at vi kan udnytte. Vi skal lægge det rette tryk og hele tiden lægge på spillemæssigt. Vi arbejder med at være tålmodige og vælge, hvor presset skal lægges, og det begynder at udmønte sig i kampe. Derudover har vi vores forsvar foran to stærke målvogtere, som normalt fungerer godt, siger Jesper Jensen.

Lene Østergaard er tilbage i truppen efter studietur, og Maibritt Kviesgaard træner frem mod at kunne spille igen efter fraværet mod TTH Holstebro. Hendes deltagelse er dog fortsat usikker.

 

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod Silkeborg-Voel KFUM torsdag den 5. oktober kl. 18.30 i Jysk Arena:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Anne Brinch-Nielsen og Maibritt Kviesgaard

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Estavana Polman og Lene Østergaard.