Jagt på oprejsning mod oprykkerne fra Vesterbro

08/09 - 2017

Team Esbjerg fik i premierekampen mod Nykøbing F. Håndbold et klart indtryk af, at vejen tilbage til toppen af HTH GO Ligaen er brolagt med svære forhindringer. Efter nederlaget på 26-24 til mestrene fra Falster venter oprykkerne fra Ajax København, som cheftræner Jesper Jensen forventer, kan skabe nye bump i egen arena på Vesterbro.

– Ajax har mange unge spillere, som jeg som udgangspunkt ikke har set før, men som har vist kvalitet ved at spille sig op i ligaen. Holdet har ikke den rutine, som vore spillere har, og selv om vores kendskab til det på forhånd er spinkelt, er det en kamp, vi skal være i stand til at vinde – velvidende at ikke noget kommer af sig selv, siger Jesper Jensen.

Ajax indledte med en vanskelig udekamp mod FC Midtjylland, der planmæssigt vandt 29-16 efter at have været bagud med 3-6. Sarah Nørklit i københavnernes mål var heltinden med en stribe redninger i kampens indledning og en samlet redningsprocent på 43.

Jesper Jensen så sit hold hænge efter NFH i næsten hele kampen mandag aften i Blue Water Dokken. I bearbejdningen af nederlaget har den mentale dimension fyldt meget.

– Vi har snakket om det billede, vi gerne vil tegne af os selv som hold, og hvad vi vil kræve af hinanden. På det mentale plan skal vi formå at præstere på det niveau, vi ved, vi har, og finde ud af at kanalisere det ud på banen. Vi skal have en retning for at præstere på højt niveau og finde vores rytme i spillet, siger Jesper Jensen.

Ajax ser forventningsfuldt frem til at spille sin første hjemmekamp i den intime Bavnehøj Arena nær Sydhavnen, og også Team Esbjergs cheftræner ser muligheder i de fremmede omgivelser. De giver grobund for at stå sammen i rammer, hvor hovedparten af tilskuerne er imod de gæstende spillere.

Team Esbjergs trup er uændret i forhold til kampen mod Nykøbing F. Håndbold.

 

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod Ajax København lørdag den 9. september kl. 17.15 i Bavnehøj Arena:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Anne Brinch-Nielsen og Maibritt Kviesgaard

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Lene Østergaard og Estavana Polman.