Mestrene var for stærk kost for det nye Team Esbjerg-hold

04/09 - 2017

Et håndboldsultent publikum var klar og gav ikke færre end syv mulige debutanter i Team Esbjergs stærkt fornyede trup en varm velkomst inden sæsonpremieren i Blue Water Dokken. Men tilskuere måtte forlade arenaen uden den følelse af mæthed, som en stor håndboldoplevelse og point til deres yndlinge efterlader dem med.

De danske mestre anført endnu engang af hvirvelvinden Kristina Kristiansen viste sig frem i en usvækket udgave og vandt 26-24 efter at have ført stort set hele kampen. Sanna Solberg scorede kampens første mål, og en anden debutant, Kristina Liscevic, fulgte op til 2-1, og det skulle vise sig at blive Team Esbjergs sidste føring i kampen.

– Det blev en premierekamp, hvor vi kom til at hænge efter hele kampen. Når jeg tænkte: “Nu er vi der”, opstod personlige fejl. Rigtig mange af Nykøbing-spillerne spillede en god kamp, og alligevel synes jeg, vi havde muligheder, selv om vi kan spille meget bedre. Vi tabte alt for mange dueller defensivt. Det var frustrerende, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Han og assistenttræner Mette Melgaard brugte allerede i første halvleg en stor del af det taktiske register med variationen 5-1-forsvar og hyppige udskiftninger. Men det lykkedes ikke rigtig at komme oven på mod de fysisk stærke NFH-spillere, der i stregspilleren Sarah Iversen havde en i de fleste henseender dominerende spiller. Hun vandt stregkrigen mod de ellers meget tændte Team Esbjerg-konkurrenter, Vilde Ingstad og Ulrika Toft Hansen, som blev pakket effektivt ind af et NFH-forsvar på toppen.

– Vi manglede vildskab, og så blev vi overmatchet på stregen. Jeg ved godt, det var den første kamp, men den burde vi ikke tabe. Jeg skulle vist have haft et fodboldmål for at kunne ramme i dag, sagde Ulrika Toft Hansen.

Kristina Liscevic satte sit præg på kampens indledning med tre mål, men ellers kom der ikke mange afslutninger fra distancen. Lene Østergaard kom ind til debut og sled sig fint til et mål og en udvisning af Johanna Westberg, og Estavana Polman nåede at score et mål mod halvlegens slutning, da hun ledsaget af store forventninger kom på banen. Dem var hun mindre end 10 uger efter sin fødsel ikke i stand til at leve op til.

Med pauseføringen 14-11 tog Nykøbing-holdet atter teten i anden halvleg og førte med 17-13 og 19-15, inden Ida Bjørndalen Karlsson havde sin stærke periode og alene kvinde holdt Team Esbjerg inde i kampen med sikre scoringer på straffekast og frem for alt mål fra distancen.

Sandra Toft stod hele kampen med en redningsprocent på 29 uden at være i nærheden af sit normale høje niveau, men hun havde nogle redninger på tidspunkter mod slutningen, da det hele ikke var tabt endnu. Det kneb dog med opfølgningen i den anden ende af banen, hvor Cecilie Greve stod mere solidt. Kristina “Mulle” Kristiansen scorede et par vigtige mål i slutfasen, og sejren var ikke for alvor truet.

To af Team Esbjergs nye spillere, målvogter Ine Stangvik og Sofie Blichert-Toft, kom ikke på banen.

– “BT” og Mose blev lidt fanget i, at vi gerne ville have både Sanna Solberg og Vilde med i forsvaret, og at vi derfor ville få for mange udskiftninger mellem forsvar og angreb. I bagklogskabens klare lys burde jeg nok have skiftet Ine ind på et tidspunkt, sagde Jesper Jensen.

De kloge narrede de mindre kloge denne aften i Esbjerg.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Nykøbing F. Håndbold 24-26 (11-14)

Målscorere Team Esbjerg: Ida Bjørndalen Karlsson 6, Sanna Solberg 5, Kristina Liscevic 3, Estavana Polman 3, Lara González 2, Vilde Ingstad 2, Lene Østgergaard 1, Ulrika Toft Hansen 1 og Maibritt Kviesgaard 1.

Topscorer NFH: Kristina Kristiansen 8

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

NFH: 4

2.021 tilskuere i Blue Water Dokken