Vilde: ”Kiki” bliver den største forskel i vores spil

03/09 - 2017

22-årige Vilde Ingstad – med mellemnavnet Mortensen efter sin danske far – er klar til sin anden sæson i Team Esbjerg. Efter en resultatmæssigt skuffende sæson kan den norske kampmaskine næsten ikke vente, til det bliver alvor mandag aften mod Nykøbing F. Håndbold.

– Jeg tror, alle glæder sig til at komme i gang. Vi har trænet virkelig længe efter ikke at have spillet ligakampe siden april, og nu skal vi vise, at vi har noget at gøre i toppen. Jeg tror, vi kan gå hele vejen. Hvis Odense kan få sammenspillet til at fungere, vil de nok også nå langt. Men jeg tror, vi får guld, siger Vilde Ingstad.

Hun er udset til at udgøre det centrale forsvar sammen med Lara González og nytilkomne Sofie Blichert-Toft, og så er der øvet 5-1-formation med Sanna Solberg eller Maria Mose Vestergaard i den fremskudte rolle.

– Vi har en 5-1-variant, også fordi vi ikke er så mange 3’ere på holdet. Det tager selvfølgelig tid at lære hinanden helt at kende, men det går fint, og jeg tror, det bliver godt. Og så har vi to vældig dygtige målvogtere bag os, siger Vilde Ingstad.

I den anden ende af banen er hun klar til at slås på stregen med sin imponerende fysik. Her er der udsigt til, at hun vil få flere bolde at arbejde med end i debutsæsonen i Esbjerg.

– Den største forskel i truppen er, at vi har fået ”Kiki” som playmaker. Hun er vant til rollen og er en meget teknisk spiller med godt overblik og mange andre kvaliteter, siger Vilde Ingstad om serbiske Kristina Liscevic.

Vilde debuterede på verdens bedste landshold som 19-årig og har spillet 39 kampe siden debuten. Norge er både verdens- og europamester og forsvarer VM-titlen til december i Tyskland. På klubplan har hun nemt ved at gøre de personlige ambitioner op.

– Jeg har bare lyst til at spille godt håndbold og bidrage til holdet. Når man kommer til en bedre liga, tror jeg, man forbedrer sig på de fleste områder, siger Vilde Ingstad.

Du kan opleve Vilde Ingstad, Kristina Liscevic og de øvrige Team Esbjerg-spillere ved at købe billet til kampen i HTH GO Ligaen mellem Team Esbjerg og Nykøbing F. Håndbold mandag kl. 18.30 i Blue Water Dokken på www.teamesbjerg.dk.