Tre intense uger har tunet spillet før premieren

02/09 - 2017

Team Esbjergs forberedelser til den nye sæson blev indledt 19. juli, men reelt har cheftræner Jesper Jensen på grund af skader blot haft den fulde trup til rådighed i under tre uger. Derfor vil ikke alt være en velsmurt maskine, når klubben indleder ligasæsonen med en hjemmekamp mod de nye danske mestre fra Nykøbing F. Håndbold mandag aften i Blue Water Dokken.

– Med det forbehold synes jeg, vi er nået langt. Med ”Kiki” (Kristina Liscevic, red.) på holdet, ”Essie” på vej tilbage og Lara González i god form giver det vores spil en ekstra dimension, hvor vi har flere til at spille ind til stregen. Vores udfordring bliver skud udefra, siger Jesper Jensen.

Sæsonens graviditeter har kostet den ene af de nye bagspillere, Rut Jónsdóttir, der var udset at veksle med Ida Bjørndalen Karlsson på højre back. Nu er de nærmeste til at aflaste Bjørndalen Sofie Blichert-Toft, ”BT”, og unge Lene Østergaard, der er forfremmet til kamptruppen. De øvrige talenter i bruttotruppen banker ligeledes på.

Team Esbjerg slog NHF med 28-17 i Spar Nord Bank Cup, uden at Jesper Jensen vil lægge alverden i det resultat.

– Nykøbing har en god kamp i benene fra Super Cup-sejren over Randers HK, men for os er det rart at have spillet mod dem og vundet med 11 mål. Nykøbing skal nok blive lige så gode i denne sæson, men jeg tror, at nogle bliver bedre, og dem er vi forhåbentlig iblandt, siger Jesper Jensen.

NFH har mistet den svenske stjerne, Nathalie Hagman, og forsvarsspecialisten Pernille Holmsgaard har indstillet karrieren. Nye er blandt andre Cecilie Greve i målet og velkendte Angelica Wallén i bagkæden.

Estavana Polman og Maibritt Kviesgaard er i Rikke Zachariassens fravær de to Team Esbjerg-spillere med højest anciennitet. Om de bliver klar til at indlede deres femte sæson i klubben mod NFH er endnu uvist.

– Vi ønsker ikke at forcere nogen af dem. ”Essie” skal naturligvis finde tilbage til sit topniveau efter fødslen, og det er kroppen, der bestemmer. Hendes spilintelligens gør, at hun hurtigt vil falde ind i spillet, siger Jesper Jensen.

På højre fløj har Kviesgaards afløser, Anne Brinch-Nielsen, gjort det fint i forberedelserne.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod Nykøbing F. Håndbold mandag den 4. september kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Anne Brinch-Nielsen og Maibritt Kviesgaard

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Lene Østergaard og Estavana Polman.