Alle er bare så klar til den nye sæson

29/08 - 2017

En uge før premieren i HTH GO Ligaen mod Nykøbing F. Håndbold 4. september i Blue Water Dokken samlede Team Esbjerg et rekordhøjt antal mennesker til sæsonoptakt i ECH Park.

Garneret med indlæg, grillbuffet og lancering af det helt nye Team Esbjerg Magazine var hovedformålet at præsentere den nye spillertrup for medlemmer af Team Esbjerg Business og andre større sponsorer, og ca. 140 deltog i arrangementet.

– På TV 2 og TV 2 Sport elsker vi håndbold. Det er det bedste, vi ved. Hvis man som sponsor skal smide penge efter noget inden for sport, er det i forhold til seertal 100 procent håndbold. Invitér mig gerne, hvis I møder nogen, der mener noget andet, lød det fra TV 2-chefredaktør John Jäger.

Bestyrelsesformand Bjarne Pedersen greb straks bolden og tog udgangspunkt i, at det har været en meget lang håndboldpause i forhold til, hvad Team Esbjerg er vant til.

– Dette er en ny start. Der skulle ske noget, der var opstået en vis metaltræthed, og den burde vi have set noget før, sagde Bjarne Pedersen med henvisning til, at en ny trænerduo, Jesper Jensen og Mette Melgaard, nu står i spidsen for holdet.

– Du har sagt, at du er vendt hjem til din og Lottes klub. Det har gjort et stort indtryk på mig, sagde formanden, inden han overrakte arrangementets eneste blomsterbuket til Jesper Jensen.

Dronningen og prinsgemalen

Bjarne Pedersen tegnede et billede af en svær sejlads i seneste sæson, og deltagelsen i Champions League kunne ikke opveje tabet ved ikke at nå slutspillet. For første gang i fem år gav sæsonen underskud, godt en halv million, men både økonomisk og sportsligt satser klubben på et stærkt comeback.

– Vi går efter 300 sponsorater, og vi går benhårdt efter at genvinde det danske mesterskab. Vore egne talenter er flot repræsenteret i truppen, der er virkelig grøde i talentudviklingen i Team Esbjerg, sagde Bjarne Pedersen.

Han omtalte business- og eventchef Tove Seest som dronningen, og aftenens konferencier replicerede, at så kunne Bjarne passende få titel af prinsgemal.

De unge og brokkerne i målet

Cheftræner Jesper Jensen, der måtte undvære sin assistent denne aften, præsenterede spillertruppen. Fra de tre helt unge, Lene ØstergaardLaura Kirchhoff Madsen og Kathrine Lange, som ikke er med, fordi de er unge, men fordi de kan og vil, til Danmarks måske stærkeste målvogterduo, Sandra Toft og Ine Stangvik.

– Dem får vi hyr med, for de kan både snakke og brokke sig, men de er begge så dygtige til at stå på mål, at vi har valgt at have dem alligevel, sagde Jesper Jensen under en uhøjtidelig præsentation med mange finter.

Han og Mette Melgaard – Jesper: ”hun har et vanvittigt vinderinstinkt – hende kan I glæde jer til i mange år i klubben” – er godt tilfreds med forberedelserne. De bød på finaledeltagelse i en beachhåndboldturnering i Sverige og Spar Nord Bank Cup i Skjern, et nederlag til klubbens ledelse i Blue Water Stafetten, inden det endelig blev til en sejr i Santander Cup mod Ringkøbing Håndbold forleden.

Estavana stærkt på vej

Estavana Polman har hentet en personlig træner fra Holland for at blive fysisk klar efter graviditet og vellykket fødsel af Jesslynn, og hun lider, men er stærkt på vej. Det samme er hovedparten af truppen efter skader i optakten.

En ny, spændende sæson i fæstningen Blue Water Dokken, som modstanderne skal hade at komme til, tager form.