Den hurtige vej tilbage til europæisk håndbold

24/08 - 2017

Fredagens kamp i Santander Cup mod Ringkøbing Håndbold er på ingen måde at betragte som blot en generalprøve før større opgaver i den nye sæson i HTH Go Ligaen for Team Esbjerg. Holdet går hårdt efter at vinde og komme videre til kvartfinalen i pokalturneringen.

– I en sæson, hvor vi ikke skal spille europæisk håndbold, er Santander Cup særlig vigtig. Hvis vi slår Ringkøbing, kan vi tage et skridt mod at kvalificere os til Europa og se frem mod tre virkelig intense pokalkampe, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Team Esbjerg varmede op ved at spille Spar Nord Bank Cup på samme egn som pokalkampen i seneste weekend, hvor det blev til et finalenederlag på 34-28 til Odense Håndbold.

– Jeg er overordnet rigtig godt tilfreds med forløbet af turneringen i Skjern. Vi præsterede på højt niveau, selv om vi fik en snitter i en halvleg mod Odense, der bedømt på præstationen der bliver det hold, man skal slå i den nye sæson. Vi viste i de sidste 20 minutter af finalen, at vi fint kan være med, siger Jesper Jensen.

Han er i det hele taget godt tilfreds med forberedelserne med den nye trup.

– Jeg synes, spillerne virker til at have stor tillid til hinanden og spilkonceptet, så de trods lidt nerver i den første betydende kamp alligevel kan finde trygheden. Jeg er selv meget tryg ved det, vi render rundt og laver. Der vil komme fejl undervejs, men vi ved alle, hvad vi arbejder hen imod, siger Jesper Jensen.

Han mener, at Ringkøbing Håndbold på nogle områder minder om Team Esbjerg: Et nyt hold med en ny træner. Men bedømt på indsatsen i Skjern vurderer han, at hans eget mandskab er længere fremme, også fordi de to hold har været ramt af skader på forskellige tidspunkter, og Ringkøbing først nu er ved at have flere spillere klar.

For Sofie Blichert-Toft bliver det noget særligt at være på det gæstende hold på sin hjemmebane gennem fire sæsoner. Hun glæder sig og føler sig allerede godt integreret i sin nye klub.

– Vi møder et meget nyt og ungt Ringkøbing-hold, der har været ramt af mange skader og nok vil have en højere spildprocent i de første kampe. Det skal vi udnytte. Jeg har fået en god start i Team Esbjerg, hvor vi også er mange nye spillere. Det er en gruppe, der har været god til at finde sammen, og når vi går så meget op ad hinanden hver dag, går det hurtigt, siger Sofie Blichert-Toft.

Team Esbjergs trup til kampen i 1/8-finalen i Santander Cup mod Ringkøbing Håndbold fredag den 25. august kl. 19.00 i Green Sports Arena Rofi-Centret:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Anne Brinch-Nielsen

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Laura Kirchhoff Madsen, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft og Kathrine Lange.