Defensiven på plads – det offensive spil er jokeren

16/08 - 2017

Team Esbjerg er fire uger inde i forberedelserne til den nye sæson i Primo Tours Ligaen, som indledes med en hjemmekamp mod de nye danske mestre fra Nykøbing F. Håndbold 4. september i Blue Water Dokken.

I de næste dage deltager holdet i den velbesatte Spar Nord Bank Cup, hvor lokale KFUM-foreninger i Ringkøbing-Skjern-området lægger hal til de indledende kampe. Team Esbjerg møder således netop premieremodstanderen i ligaen i Vorgod-Barde Hallen mellem Ringkøbing og Herning. Kampen mod Nykøbing F. spilles torsdag kl. 19.00.

– Vi føler, vi er ved at have godt styr på den defensive del af spillet, hvor vi får et rigtig godt forsvar foran to dygtige målvogtere. Derimod har vi blot haft tre offensive træninger med ”Kiki” (Kristina Liscevic), efter hun er vendt tilbage fra en tåskade. Så der er spillemæssige ting, vi er spændte på. På den lange bane er vi rimeligt fortrøstningsfulde, for selv om vi har flere spillere, der først nu er vendt tilbage efter mindre skader, bør det ikke kunne ændre på billedet af hele sæsonen, siger cheftræner Jesper Jensen.

Af de nye spillere er Sandra Toft, Kristina Liscevic og Sanna Solberg på træningsbanen, og Ulrika Toft Hansen og Maibritt Kviesgaard er på vej tilbage efter henholdsvis tå- og knæproblemer. Team Esbjerg tager til Vestjylland med alle de spillere, der er til rådighed, heriblandt tre unge spillere, Kathrine Lange, Laura Kirchhoff Madsen og Lene Østergaard.

Forberedelserne har hidtil været præget af en række sociale arrangementer for at styrke fællesskabet og kendskabet til hinanden i den nye trup. Der er også taget vare på den fysiske oprustning.

– Vi har i samråd med den fysiske stab skruet op for træningsmængden og intensiteten, og vi har fundet en balance, så det ikke ender i overbelastningsskader. Truppen består af spillere, der er gode til at sige til og fra i den henseende, og de er meget træningsvillige, siger Jesper Jensen.

Foruden topduoen i målet, Sandra Toft og Ine Stangvik, betragter han Vilde Ingstad og Ulrika Toft Hansen som et af ligaens bedste stregspillerpar. Førstnævnte skal også tage fra i midterforsvaret sammen med Lara González og nytilkomne Sofie Blichert-Toft. Bagspillet vil blive drevet af Kristina Liscevic og Estavana Polman, når hun vender tilbage fra barsel. Det er to spillere med x factor, som skal gøre det sjovt at se håndbold i den nye sæson.

Sæsonens første betydende kamp bliver 1/8-finalen i Santander Cup mod Ringkøbing Håndbold fredag den 25. august kl. 19.00 på udebane. En sejr i den kamp har højere prioritet end resultaterne i Spar Nord Bank Cup – selv om Team Esbjerg altid går efter at vinde.