The Red Phoenix – Team Esbjergs nye fanklub

31/07 - 2017

Team Esbjerg har Danmarks største hjemmepublikum, og spillerne kan ikke klage over manglende opbakning til klubbens kampe. Men stemningen kan fint skrues op til nye højder, og en fanklub er på vej til at gå foran med at skabe endnu mere liv under kampene i Blue Water Dokken.

– Det seneste par år har jeg tænkt, at det egentlig er for dårligt, at Team Esbjerg ikke har en fanklub, særligt efter klubben vandt mesterskabet i fjor. Klubben kan sagtens eksistere uden en fanklub, men selv om stemningen i hallen i forvejen er god, skal den kunne løftes lidt mere, så vi kan lægge ekstra pres på modstanderne, siger initiativtager til fanklubben, Anders Olesen.

En afstemning i en Facebook-chatgruppe blandt 10-15 Team Esbjerg-tilhængere, der gerne vil være med, gav navnet: The Red Phoenix. Ifølge Anders Olesen symboliserer navn og logo både noget feminint og evnen til at rejse sig, hvis man har været lidt nede.

Der er indkaldt til stiftende generalforsamling i et lokale i Blue Water Dokken 8. august kl. 19.00. Folkene bag fanklubben har mødt stor opbakning fra Team Esbjerg, der har stillet faste pladser til rådighed i C3 lige under trommerne og tilbudt at betale kontingentet for de første 20 medlemmer. Derudover kan de få kamptrøjer og merchandise til favorable priser.

– Vi har tidligere forsøgt at få etableret en fanklub, men er ikke lykkedes med det. Når en kreds af tilhængere nu selv tager initiativet, bakker vi det naturligvis op. Det glæder os meget, at de vil gå foran med at skabe endnu mere stemning ved hjemmekampe, siger business- og eventchef Tove Seest.

Fanklubber i Primo Tours Ligaen tæller forholdsvis få medlemmer, og hvis The Red Phoenix når op på 20 medlemmer i den første sæson, vil Anders Olesen være tilfreds. Han er oprindeligt fra Lolland, hvor han spillede ungdomshåndbold på hobbyplan i Holeby IF, men har de seneste godt 11 år boet i Esbjerg-området, nu i selve Esbjerg. Han er uddannet arkæolog og arbejder ved Sydvestjyske Museer.

– Jeg fik ideen, da jeg besøgte en kammerat i Ferencvaros i Budapest, og jeg så Team Esbjerg spiller i Györ. Da ingen andre ville gøre det, måtte jeg selv tage initiativ til en fanklub, og så kontaktede jeg Tove Seest, siger Anders Olesen.