Team Esbjergs hvide kenyaner satte alle stjernerne

17/07 - 2017

Esbjerg var udset til at blivedet varmeste sted i Danmark denne onsdag i juli, og dermed var der gode betingelser for at svede de sidste rester af vellevned fra sommerferien ud, da Team Esbjergs trup mødte til første arbejdsdag inden den nye sæson.

Spillerne havde haft lektier i form at et selvtræningsprogram, og i modsætning til mandlige håndboldspillere er kvinder gode til at få dem lavet.

På halgulvet i Blue Water Dokken jagtede Ida Bjørndalen Karlssonssøn, Oscar, og Sandra Tofts hund, Arthur, der var på gennemrejse inden pasning hos hendes forældre, på skift en skumbold, inden scenen blev overladt til hovedaktørerne.

Cheftræner Jesper Jensen bød velkommen til en ny sæson, hvorefter fysisk træner Torben Nielsen overtog kommandoen. Spillerne blev inddelt i to hold, der på skift blev testet i henholdsvis 5, 10 og 30 meter sprint og agility-hop med og uden vægt for at måle eksplosivitet og styrke.

Adskillige spillere stod over, nogle som følge af skader fra før sommerferien, andre med mindre skavanker. Maria Mose Vestergaard vendte hjem fra et ophold hos ishockeykæresten Brock Nixons familie i Manitoba i Canada med maveproblemer og måtte skåne den region.

Værten ved velkomstspisningen aftenen forinden, Rikke Zachariassen, var i træningstøjet med julebarnet i maven, og Tove Seest var for første gang i mange år i civilt tøj ved en træningsstart efter karrierestoppet.

Efter de indendørs test rykkede spillerne over på Esbjerg Atletikstadion, hvor klassikeren, 3000-meterløbet, også med det nye trænerteam var på programmet. Team Esbjergs direktør, Per Kristiansen, vinder normalt, men måtte for første gang se sig slået og ikke uventet af 19-årige Kathrine Lange (billedet), der straks efter løbet blev døbt ”den hvide kenyaner”. Hun løb distancen på 11.31 minutter og slog dermed direktøren med tre sekunder.

– Jeg kappede 13 sekunder af tiden i forhold til før sommerferien og er godt tilfreds. Jeg har fulgt det intervalprogram, vi har fået, og har løbet ca. syv kilometer tre-fire gange om ugen i ferien. I juni løb jeg min første halvmaraton i tiden 1:44 timer i Aarhus, siger Kathrine Lange, der som flere andre unge spillere skal træne med ligatruppen et par gange om ugen.

På de næste pladser kom den nye målvogter, Ine Stangvik, og den unge fløj, Mette Knudsen, og assistenttræner Mette Melgaard løb ind på en respektabel femteplads.

– Dette var den tredje test siden april, og spillerne viser fremgang og kan se, at det giver mening, hvad de gør. Jeg kan se, at de er i stand til at holde på med træning i sommerferien, og det er det fantastiske ved piger. Nu kan vi bruge de næste uger på 70 procent håndbold og 30 procent fysisk, og spillernes gode form giver ekstra timer i hallen, siger en fornøjet cheftræner, Jesper Jensen.

Umiddelbart efter første træningsdag satte spillerne sig i Toyota’erne for at køre på træningslejr i den lille sydsvenske by, Åhus. Efter fem dage i Sverige er Mette Melgaard optaget til anden side i tre uger.

Inden hun sagde ja til assistenttrænerjobbet var en tur til den montenegrinske storklub, ZRK Buducnost, arrangeret. Det er en konfirmationsgave til papdatteren Helena, som Mette Melgaards tidligere holdkammerater fra Slagelse-tiden, Bojana Popovic, velvilligt har været med til at få på plads. Derefter skal hun sammen med familien til Club La Santa for at undervise på håndboldskole og holde ferie. Så er hun klar til at genoptagesin nye rolle i Team Esbjerg.