Team Esbjergnyheder

Team Esbjerg gør klar til at løfte i flok

Hovedparten af Team Esbjergs bestyrelse samt ansatte og nøglepersoner i klubben hjalp til, da en af klubbens seks nye spillere, norske Sanna Solberg, mandag formiddag blev installeret i sin lejlighed i Esbjergs centrum. Alle nye spillere har fået lejligheder og vil være på plads inden træningsstarten onsdag formiddag.

Cheftræner Jesper Jensen er fra sine tidligere klubber vant til at tage et nap med ved flytninger, og han og assistenttræner Mette Melgaard er også indstillet på at løfte i flok, når et nyt hold og en ny spillestil skal grundlægges inden en spændende sæson i Primo Tours Ligaen.

- Når vi er igennem den første træningsdag med test, sætter vi os i bilerne og kører på fem dages træningslejr i Sverige. Her skal vi lære hinanden at kende med styrker og svagheder, og vi skal lære at acceptere hinandens skæve sider, fordi det er så vigtigt, når man sammen skal præstere på højeste niveau, siger Jesper Jensen.

Under træningslejren i Åhus syd for Kristianstad deltager Team Esbjerg med to hold i Åhus Beachhandboll Festival, og spillerne skal selv styre løjerne og tackle mulige konflikter undervejs. Alt sammen for at styrke det sociale fællesskab, der på linje med opbygningen af fysikken er turens hovedformål.

- Med så mange nye spillere og personligheder skal vi have skabt en ny kultur, og vi skal have fundet en ny spillestil. Mette og jeg har på forhånd en idé om, hvordan vi vil dække op, og hvordan vi vil agere offensivt. Men vi begynder på en bred vej, hvor vi skal lære de enkelte spilleres kvaliteter at kende, inden vi snævrer ind til et spor, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg må se bort fra gravide Rikke Zachariassen og barslende Estavana Polman i Sverige. Truppen består af 19 spillere, heriblandt de tre helt unge spillere, Katrine Lange, Laura Kirchhoff Madsen og Lene Østergaard, som skal træne med ligatruppen et par gange om ugen i den nye sæson og som udgangspunkt spille på klubbens 3. divisionshold. Men det kan også blive til ligaoptrædener i tilfælde af skader og andre hændelser. Også Anne Berggreen er med, selv om hun i den nye sæson afløser en af Team Esbjerg-truppens nye spillere, Anne Brinch-Nielsen, i Fredericia HK 1990 for at modnes en sæson i 1. division.

Træningsforberedelserne omfatter foruden træningslejren i Sverige tre dage i Lalandia Billund, træningskampe og deltagelse i eliteturneringen Spar Nord Bank Cup, der ligger i ugen før den første betydende kamp, mødet med Ringkøbing Håndbold i Santander Cup 25. august. Godt en uge senere, 4. september, følger premieren i ligaen mod de nye danske mestre fra Nykøbing F. Håndbold i Blue Water Dokken.  Til den tid skal vingerne kunne bære.

- Vi ligner på forhånd et hold med mange spilintelligente spillere, som vi skal give brede rammer og frihed, uden at det hele ender i anarki. Vi vil have meget fokus på at dække rigtig godt op foran en stærk målmandsduo, så vi kan åbne for at score mange mål på kontraangreb, siger Jesper Jensen.

Kiva Grafisk