Team Esbjergnyheder

Tamt angrebsspil kostede vigtige point i Viborg

Team Esbjerg tabte yderligere terræn til de tre tophold i Primo Tours Ligaen, da Viborg HK lørdag på egen bane vandt 25-23 og dermed tilbageerobrede den andenplads, København Håndbold tidligere på eftermiddagen havde taget med en sejr i Skanderborg.

Kampen blev ikke nogen stor håndboldoplevelse. Dertil var den for svingende i kvalitet og intensitet, og Team Esbjerg kunne ikke følge op på en lovende begyndelse med en føring på 6-3 efter 10 minutters spil. Jenny Alm var godt skydende, og Vilde Ingstad, der fik meget spilletid i både forsvar og angreb, skulle vise sig at blive kampens mest træfsikre spiller med seks mål på lige så mange forsøg.

Med den fysisk stærke bagkæde, Strömberg, Haugsted og Gnaboyou, fik Viborg kæmpet sig tilbage, og unge Mie Sørensen i Viborg-målet begyndte at matche sin målvogterkollega i Esbjerg-målet, Emily Stang Sando, der kunne have taget flere af de ofte spagfærdige afslutninger fra hjemmeholdet.

Viborg havde held med at skygge Laura van der Heijden og senere i kampen Jenny Alm, så Team Esbjergs angrebsrytme blev forstyrret. Bedst held med afslutningerne havde udeholdet i anden fase, før modstandernes forsvar var fuldt organiseret, men noget målorgie blev det langt fra. Viborg kunne gå til pause foran med 15-13.

Jenny Alm scorede anden halvlegs første mål, hvorefter Viborg opbyggede et forspring på fire mål til 18-14 og 20-16. Sando spillede sig op i Esbjerg-målet, og de grønblusede var så gæstfri at holde en scoringspause på hele 10 minutter, hvilket Team Esbjerg benyttede sig af til at udligne til 20-20. Line Haugsted brød forbandelsen med et godt hopskud, og landsholdsspilleren blev med yderligere to scoringer en afgørende figur for Viborg i slutfasen.

Hjemmeholdet gik i slutminutterne frem med flere spillere i forsvaret, og helhedsindtrykket var rodet, da Lars Frederiksen og Jesper Jensen tog en timeout med godt tre minutter igen. Jenny Alm udlignede til 23-23, Haugsted svarede igen, Alm ramte stolpen i næstsidste spilleminut, Viborg gav en ny chance fra sig med en angrebsfejl, men Tove Seest brændte Laura van der Heijdens lange frispilning. Så var spillet ude.

Nanna Friis-Traberg var en af flere Team Esbjerg-spillere svækket af sygdom og kom slet ikke på scoringslisten, Laura van der Heijden scorede blot et mål, og Jenny Alm var for alene om at true fra distancen.

- Vi brænder for meget og scorer for få mål. 25 mål imod er acceptabelt. Men vi må videre og gøre vores bedste i de næste kampe, lød det fra svenskeren.

Team Esbjerg møder onsdag et andet tophold, FC Midtjylland, i IBF Arena i Ikast.

Kampen i tal:

Viborg HK - Team Esbjerg 25-23 (15-13)

Topscorer Viborg: Ann Grete Nørgaard 7

Målscorere Team Esbjerg: Vilde Ingstad 6, Jenny Alm 6, Ulrika Toft Hansen 4, Ida Bjørndalen Karlsson 2, Maibritt Kviesgaard 1, Laura van der Heijden 1, Maria Mose Vestergaard 1, Lara González 1 og Tove Seest 1.

Udvisninger:

Viborg: 2

Team Esbjerg: 1

1.476 tilskuere i Viborg Stadionhal

Kiva Grafisk