Team Esbjergnyheder

Skarphed i slutfasen er i fokus før nyt danskeropgør

Team Esbjerg nåede målet at kvalificere sig til hovedrunden i Champions League, og flere omstændigheder har bevirket, at den videre rolle i Europas fineste klubturnering efter ni af 12 CL-kampe i denne sæson er udspillet inden søndagens danskeropgør mod FC Midtjylland. Det indebærer på ingen måde, at topholdet fra den hjemlige liga får det let i Blue Water Dokken.

- Når boet skal gøres op, håber vi for dansk håndbold, at FC Midtjylland går videre til kvartfinalerne, men de får ikke noget foræret af os. Vi arbejder fortsat på at få vores spil til at fungere og vinde nogle håndboldkampe, uanset hvem modstanderen er, siger Team Esbjerg-cheftræner Lars Frederiksen.

Det andet af tre møder med midtjyderne inden for en måned, ligakampen onsdag aften i Ikast, bød på fremskridt i forhold til sammenbruddet i anden halvleg af CL-kampen samme sted for en lille måned siden. Men der er fortsat fokus på indsatsen, når kampe skal afgøres.

- De to seneste kampe mod Viborg og Midtjylland har indeholdt mange gode elementer, men det har også været lige ved og næsten. Nu ser vi gerne, at det bliver os, der er bedst i slutfasen. Vi står over for fire livsvigtige kampe i ligaen, hvor vores skæbne i forhold til slutspillet afgøres, og vi skal vise, at vi har lært noget, siger Lars Frederiksen.

Søndagens CL-kamp er den tredje på fem dage, hvis fredagens ekspedition til Hammel for at spille pokalkamp i Santander Cup mod det lokale 3. divisionshold medregnes, og den mission lykkedes. Foruden sejren på 38-12 blev de mest belastede spillere, Emily Stang Sando og Jenny Alm, aflastet ved at sidde over, og unge spillere, heriblandt målvogter Alberte Stenderup, fik masser af spilletid.

- Vi er meget opsatte på at levere en god præstation på hjemmebane som i storsejren over Ringkøbing senest, vi vil tage de gode ting fra kampen mod FC Midtjylland med, og så skal vi være skarpere, når det hele skal afgøres. Det er os, der er på hjemmebane, og selv om vores rolle i forhold til kvartfinalerne i Champions League er udspillet, har vi ikke opgivet at få point ind på kontoen, siger Lars Frederiksen.

Filippa Idéhn og Rikke Zachariassen er fortsat ude med skader, og truppen er den samme som i det seneste møde med FC Midtjylland i Primo Tours Ligaen fem dage tidligere.

 

Team Esbjergs trup til kampen i hovedrunden af Champions League mod FC Midtjylland lørdag den 26. februar kl. 16.50 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Emily Stang Sando og Alberte Stenderup

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Mette Knudsen

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Tove Seest

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Laura van der Heijden, Jenny Alm, Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson og Nanna Friis-Traberg.

Kiva Grafisk