Team Esbjergnyheder

Rut Jónsdóttir deler Team Esbjergs høje ambitioner

Team Esbjerg har indgået en toårig aftale med den islandske landsholdsspiller, Rut Jónsdóttir, der kommer til klubben efter en sæson i FC Midtjylland. Den 26-årige højre back kom til Danmark som 18-årig og spillede seks sæsoner i Team Tvis Holstebro efterfulgt af to sæsoner i Randers HK.

- Jeg har oplevet rigtig meget i min håndboldkarriere, og jeg trives godt i det professionelle miljø med kampe i Champions League, som jeg prøver med FC Midtjylland i denne sæson. Men jeg er ikke mæt, og jeg håber, at jeg med Team Esbjerg kan være med helt i toppen og spille om medaljer og deltagelse i europæisk håndbold, siger Rut Jónsdóttir.

Inden sin entré i dansk håndbold havde Rut Jónsdóttir for længst debuteret på det islandske landshold, som hun deltog i tre slutrunder med i årene 2010-2012, og hun har i alt spillet 87 landskampe. Snart gælder det nye mål med Team Esbjerg.

- Jeg synes, Team Esbjerg er ved at bygge noget spændende op, og klubbens store ambitioner, flotte kulisse og træningsmiljø tiltaler mig meget, siger Rut Jónsdóttir.

Rut Jónsdóttir er den tredje nye spiller til Team Esbjerg-truppen i den kommende sæson efter Larvik-spillerne Sanna Solberg og Sandra Toft, og cheftræner Lars Frederiksen ser frem til at få hende ind på holdet.

- Hun er en klog og dygtig spiller, der er god til at fordele boldene og gøre sine medspillere gode. Jeg betragter hende som en tænkende spiller, der laver få fejl og i det hele taget er en type, der er rigtig god at have på et hold, siger Lars Frederiksen.

Sportschef Thomas Hylle glæder sig ligeledes til, at Rut Jónsdóttir bliver en del af Team Esbjerg-truppen.

- Vi får en god og enormt bevægelig spiller, som vi også på det personlige plan har et fint indtryk af, siger Thomas Hylle.

Rut Jónsdóttir er kæreste med den islandske håndboldspiller, Olafur Gustafsson, der efter sæsoner i SG Flensburg-Handewitt og Aalborg Håndbold er tilbage for at spille i sit hjemland.

- Nu glæder jeg mig til at flytte til Esbjerg og hører, at spillerne bor tæt på hinanden. Ligeledes ser jeg frem til atter at komme på hold med Sandra Toft, som jeg spillede sammen med i seks sæsoner i Team Tvis, siger Rut Jónsdóttir.

Kiva Grafisk