Team Esbjergnyheder

Nyt tæt opgør mod tophold efterlod Team Esbjerg tomhændet

Team Esbjerg blev på ingen måde ydmyget som ved det seneste besøg og kunne drage hjem fra IBF Arena i Ikast med oprejste pander, men det rakte ikke til point i den anden kamp i træk mod et af topholdene på udebane. FC Midtjylland vandt 27-25 og er storfavorit til at vinde grundspillet i Primo Tours Ligaen, mens aftenens modstandere må indstille sig på fortsat hård kamp for en slutspilsplads.

I modsætning til i Champions League-opgøret mod Midtjylland i slutningen af januar lykkedes det at indskrænke Stine Jørgensens råderum. Til gengæld viste venstrehåndsskytten Louise Burgaard, at hun er godt på vej efter sin lange periode under topniveauet, og norske Veronica Kristiansen var med sine rappe fødder en konstant trussel i en FCM-bagkæde, hvor der ikke blev skiftet ud.

Laura van der Heijden indledte stærkt, og da Nanna Friis-Traberg fik skudt sig ind, scorede også hun fine mål fra distancen. Det tålmodige angrebsspil var ikke uden fejl, men ledte dog til en stribe velgennemførte angreb med sikre afslutninger mod den svenske målvogter, Martina Thörn, der afløste en let sygdomsramt Sabine Englert i hjemmeholdets mål før pausen. I den modsatte ende var Emily Stang Sando hæmmet af akillesseneproblemer, men reddede dog 100 procents chancer på vigtige tidspunkter, så Team Esbjerg fulgte pænt med til pausen.

To hurtige FC Midtjylland-mål efter sidebyttet varslede med tanke på det seneste opgør samme sted ilde, men det blev ved truslen. Det sejrsvante hjemmehold førte ganske vist an med to-tre måls forspring meget af tiden, men takket være især Ida Bjørndalen Karlsson hang Team Esbjerg hele tiden på med færten af point i næseborene. Gæsterne nåede op på 20-21 på en frispilning fra Jenny Alm til ligeledes effektive Ulrika Toft Hansen, og kort efter modtog FC Midtjylland sin anden udvisning på godt et minut. Det var en bet, at Louise Burgaard på dette vigtige tidspunkt fik lov til at score fire mod seks.

Team Esbjerg fik atter kontakt på endnu et fint mål af Ida Bjørndalen Karlsson, hvorpå Lara González, der stred godt sammen med Vilde Ingstad i midterblokken, blev udvist med to FCM-mål til følge. En brændt kontrachance og en tabt bold blev kostbare fejl i slutfasen, og FC Midtjylland havde overskud til under en sen timeout at aftale et vip til Trine Østergaard som afrunding på scoringen. Så gjort.

- Der manglede nogle procenter og noget vildskab, og det er helt uforståeligt, for der plejer altid at være tænding mod Midtjylland. Vi har ellers haft en opadgående kurve og vist fine takter i Champions League-kampene, og vi graver os ikke ned efter i aften, sagde Maibritt Kviesgaard efter besøget på sin tidligere hjemmebane.     

Aftenenens modstandere får set en del til hinanden i årets to første måneder, idet de mødes igen søndag kl. 16.50 i Blue Water Dokken i returopgøret i hovedrunden af Champions League. For Midtjylland står der vigtige point om en kvartfinaleplads på spil. For Team Esbjerg er der revanche i luften. Du kan købe billetter til kampen på www.teamesbjerg.dk.

Kampen i tal:

FC Midtjylland - Team Esbjerg 27-25 (15-14)

Topscorer FCNM: Louise Burgaard 7

Målscorere Team Esbjerg: Jenny Alm 5, Ida Bjørndalen Karlsson 5, Ulrika Toft Hansen 4, Laura van der Heijden 4, Nanna Friis-Traberg 3, Maria Mose Vestergaard 2, Maibritt Kviesgaard 1 og Lara González 1.

Udvisninger:

FCM: 3

Team Esbjerg: 2

1.412 tilskuere i IBF Arena

Kiva Grafisk