Team Esbjergnyheder

Krav om 60 minutter på højt niveau mod suverænt tophold

Team Esbjerg har nylige, smertelige minder fra IBF Arena i Ikast, hvor holdet for godt tre uger siden tabte danskermødet i hovedrunden i Champions League med 38-26 til FC Midtjylland, der i den hjemlige liga har vundet 13 kampe i træk og har lagt afstand til de øvrige tophold.

Cheftræner Lars Frederiksen henter sine forhåbninger om et godt resultat i en fin første halvleg, der gav en føring på 19-17, men erkender, at der skal mere end 30 minutters godt håndboldspil til mod midtjyderne.

- FC Midtjyllands styrke er stabiliteten, og spiller man ikke på højt niveau i hele kampen, bliver man mast. Stine Jørgensen var hård ved os i den seneste kamp, og vi håber ikke, hun på samme måde rammer dagen denne gang. Vi arbejder på at stabilisere vores forsvar, som Jesper Jensen har fået ansvaret for, og det er blevet klart bedre på mange fronter. Angrebsmæssigt er kontrafasen vores styrke og har været det i nogen tid, og det hænger sammen med godt forsvarsspil, siger Lars Frederiksen.

Yderligere en åbning er, at FC Midtjylland med 32 point i 17 kampe ikke har noget at spille for. Den direkte semifinaleplads er sikret.

- Vi er blandt en god håndfuld hold, der slås gevaldigt om de øvrige pladser i slutspillet, og vi skal tro på, at vi kan hente point i hver eneste kamp. Vi havde chancen i Viborg, men havde ikke skarpheden i slutfasen, siger Lars Frederiksen.

Rikke Zachariassen fik ikke spilletid på grund af skulderproblemer mod Viborg HK, og hun sidder over i de næste kampe. Trods hendes især forsvarsmæssige kvaliteter er stregen ikke den position, hvor Team Esbjerg er mest sårbar. Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad har været godt spillende på det seneste.

 

Team Esbjergs trup til kampen i Primo Tours Ligaen mod FC Midtjylland onsdag den 22. februar kl. 18.30 i IBF Arena:

Målmænd: Emily Stang Sando og Dorthe Rask

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Mette Knudsen

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Tove Seest

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Laura van der Heijden, Jenny Alm, Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson og Nanna Friis-Traberg.

Kiva Grafisk