Team Esbjergnyheder

Et ordentlig skud selvtillid på det helt rigtige tidspunkt

Det kan godt være, pointene ikke kan bruges til ret meget i Champions League. Men at dømme efter reaktionerne efter kampen betød det en injektion af selvtillid direkte ind i de heftigt pulserende årer, da tredje gang var lykkens gang, og Team Esbjerg endelig vandt over FC Midtjylland.

22-21-sejren blev grundlagt på et arbejdsraseri i forsvaret, der viste, at et 6-0-forsvar ikke behøver være statisk og kedeligt, og af en formidabel målvogterpræstation af Emily Stang Sando. Nordmanden spiller med en medtaget akillessene, men kan ikke aflastes i de store kampe, fordi Filippa Idéhn fortsat er knæskadet.

To gange i kampen sitrede det i hallen. Team Esbjerg havde med en stærk afslutning på første halvleg og en kontrascoring af Laura van der Heijden bragt sig foran med 14-11 ved pausen, men soldede forspringet op på mindre end fire minutter lige efter sidebyttet. Ulrika Toft Hansen afleverede til den eneste modstander på en tønde land, og van der Heijden kunne ikke score på et gennembrud med flere meter til nærmeste modstander. Anden gang var i kampens sidste minutter, da FC Midtjylland med tre mål i træk reducererede fra 22-18 til 22-21, men lykkeligvis løb tør for tid til sidst.

FC Midtjyllands norske playmaker, Veronica Kristiansen, er svær at neutralisere for selv det mest årvågne forsvar, og alene i første halvleg scorede hun fem mål. Til gengæld havde Team Esbjerg-forsvaret for anden gang på fem dage godt styr på landsholdsanfører Stine Jørgensen, der var den onde ånd med 12 mål i de to holds første CL-opgør sidst i januar.

Ligesom i de seneste kampe lykkedes Team Esbjerg angrebsmæssigt bedst med kontraløb og andenbølge-scoringer, før den solide midtjyske defensiv var på plads. Det etablerede angrebsspil voldte større problemer, og her havde kun Jenny Alm for alvor skudkraften til at score fra distancen i denne kamp.

Team Esbjerg har tidligere ladet alle muligheder spille sig af hænde i de første minutter efter pausen, og det så alarmerende ud, da FC Midtjylland scorede fem mål i træk i på 10 minutter. Men denne gang skulle det være løgn. De rødblusede trak sig op ved hestehalerne og præsterede en viljefast indsats lige indtil slutfasen, da evnen til at score gik i stå på et kritisk tidspunkt.

Det blev dog ved skrækken, og efter flere tv-interviews på kamppladsen gjaldede sejrssangen ledsaget af tramp i omklædningsrummet. sikke en lettelse.

Assisterende cheftræner Jesper Jensen:

- Vi holdt os meget til de ting, vi på forhånd havde snakket om i forhold til vores roller i forsvaret og de spillere, vi stod overfor. Vi havde i begyndelsen af anden halvleg et af de udfald, vi forsøger at undgå, men vi kæmpede os tilbage. Dette giver masser af moral til spillerne, holdet og tilskuerne. Vi jagter mavefornemmelsen, der skal give ro til de sidste fire kampe i den hjemlige liga. Vores slutspil starter på onsdag mod Randers, sagde Jesper Jensen.

Målvogter Emily Stang Sando:

- Vi stod godt i forsvaret, og så formåede vi at score på mange af vore chancer. Jeg synes, vi havde den vildskab, vi har savnet i lang tid. Det var dejligt selv at stå en god kamp, men det hænger også sammen med niveauet i forsvaret. Jeg træner ikke på grund af akillessenen og spiller kun kampe, men jeg kan godt stå i mål alligevel, sagde Emily Stang Sando.

Stregspilleren Ulrika Toft Hansen:

- Det var en forløsning, at pointene endelig skiftede hænder. Vi spillede også en god kamp senest mod FC Midtjylland, men har siden set på de små fejl, vi lavede i den kamp, for at undgå dem. Det lykkedes meget godt, og så kæmpede vi røven ud af bukserne i forsvaret. Denne sejr giver den selvtillid, vi prøver på at finde, for vi vil rigtig gerne i slutspillet. Nu skal vi spise, sove, træne og tænke på Randers-kampen onsdag, sagde Ulrika Toft Hansen.

Team Esbjerg spiller den første af de fire vigtige, resterende kampe om slutspilspladser i Primo Tours Ligaen, når Randers HK onsdag kl. 18.30 kommer på besøg i Blue Water Dokken. Du kan købe billetter på www.teamesbjerg.dk.

Kampen i tal:

Team Esbjerg - FC Midtjylland 22-21 (14-11)

Målscorere Team Esbjerg: Jenny Alm 7, Laura van der Heijden 4, Vilde Ingstad 3, Ida Bjørndalen Karlsson 3, Nanna Friis-Traberg 2, Ulrika Toft Hansen 2 og Maria Mose Vestergaard 1.

Topscorer FCM: Veronica Kristiansen 7

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

FC Midtjylland: 2

1.704 tilskuere i Blue Water Dokken

Kiva Grafisk