Team Esbjergnyheder

Den næsten umulige opgave i Györ blev løst rimeligt

Er et nederlag på 33-22 til verdens formentlig bedste klubhold på udebane en afklapsning for et Team Esbjerg-hold i svækket udgave? Målt på, hvordan FC Midtjylland og RK Krim Mercator slap fra Györ, ligger størrelsen af nederlaget i hvert fald inden for det forventelige. De to klubber tabte med henholdsvis 17 og 12 mål til ungarerne.

Team Esbjerg har af forskellige lykkelige og ulykkelige grunde måttet se bort fra profiler og erfarne spillere i dele af sæsonen, og der var brug for alle tilbageværende ressourcer for at begrænse skaderne i Ungarn. Det så godt ud i de første 10 minutter. Jenny Alm grundlagde en selvtillidsfuld indledning med et fint løbeskud til 1-0, og Ida Bjørndalen scorede på straffekast til holdets sidste føring i kampen. Men efter et kvarter stod det 9-4 til ungarerne.

Cheftræner Lars Frederiksen havde bebudet hårdhed i forsvarsspillet, og det holdt sig ikke hele tiden inden for rammerne af håndboldloven. Da der var spillet 16 minutter, modtog Ulrika Toft Hansen sin anden udvisning, og forinden havde Vilde Ingstad også fået en tænkepause. Ikonet Anita Görbicz kan spille nærved alle positioner, og sammen med store Yvette Broch på stregen førte hun an, da Györ tog afstand. Senere meldte også Nora Mørk og Taleska Amorim sig ind fra det uudtømmelige felt af klassespillere.

For Team Esbjerg førte to af de mest erfarne spillere, Alm og Bjørndalen, an, hvorimod Nanna Friis-Traberg havde svært ved at matche verdensstjernerne. Det er værd at bemærke, at 19-årige Mette Knudsen sikkert udnyttede en frispilning og scorede sit første internationale mål til 11-7, og at den anden unge, lokale spller, Alberte Stenderup, efter pausen fik lov til at brillere. Hun reddede forsøg fra verdensklassespillerne Görbicz og Mørk og forvirrede sidstnævnte så meget på et straffekast, at hun også klarede det.

Hos Györ afløste velkendte Kari Aalvik Grimsbø sin kollega, Eva Kiss, i det 43. minut, og hun løftede det samlede niveau, blandt andet med en dobbeltredning på et straffekast med retur fra Ida Bjørndalen Karlsson, og hjemmeholdets forspring voksede. Klasseforskellen nåede dog aldrig et niveau, der udstillede Team Esbjerg.

Györ sikrede sig med sejren førstepladsen i gruppe 2 i hovedrunden, Team Esbjerg fik yderligere international erfaring og slap fra opgøret uden at være nedbrudt før vigtigere opgaver i grundspillet i Primo Tours Ligaen. Onsdag aften er Maria Mose Vestergaard tlbage, når holdet på udebane spiller en nøglekamp om en slutspilsplads mod Odense Håndbold.

- Stemningen var fin nok efter kampen. Vi synes selv, vi kom igennem uden de store skrammer, og vi fik sparet spillere inden vigtige kampe hjemme i Danmark. Györ kom med hele artilleriet, og da de skiftede ud i løbet af anden halvleg, var det ungarske landsholdsspillere, der kom ind. Vi havde trods alt fire-fem spillere derhjemme, som kunne have været med i startopstillingen. Om vi tabte med otte eller 11 mål, havde ikke den store betydning i en kamp, hvor vi følte, at vi også havde dommerne imod os, sagde cheftræner Lars Frederiksen.  

Efter evaluering og bad ventede en middag med en snes sponsorer, der har taget turen med til Györ for at bakke op, og mandag morgen går turen hjem. Truppen er hjemme i Esbjerg sidst på eftermiddagen, så spillere og ledere kan hvile ud inden forberedelserne til gyserkampen i Odense.

Kampen i tal:

Györi Audi ETO KC - Team Esbjerg 33-22 (17-11)

Topscorere Györ: Taleska Amorim 6 og Anita Görbicz 6.

Målscorere Team Esbjerg: Jenny Alm 8, Ida Bjørndalen Karlsson 5, Vilde Ingstad 3, Laura van der Heijden 3, Mette Knudsen 1, Ulrika Toft Hansen 1 og Tove Seest 1.

Udvisninger:

Györ: 2

Team Esbjerg: 4

5.143 tilskuere i Audi Arena Györ

 

Kiva Grafisk