Team Esbjergnyheder

Dansk verdensnavn klar til to sæsoner i Team Esbjerg

Team Esbjerg har indgået en toårig aftale med det danske kvindelandsholds målvogter, Sandra Toft, der med virkning fra den nye sæson kommer til byen efter tre sæsoner i den norske storklub, Larvik HK. Forinden spillede sjællænderen syv sæsoner i Team Tvis Holstebro.

- At skifte klub handler om at få hele pakken til at hænge sammen, og da jeg hørte om Team Esbjergs interesse, var jeg egentlig ikke i tvivl. Det er en professionelt drevet klub, der har styr på det hele og har ambitioner om at vinde det danske mesterskab og deltage i Champions League, hvilket jeg prioriterer meget højt, siger Sandra Toft.

Den 27-årige målvogter med 82 landskampe for Danmark er med sin klub praktisk taget sikret en plads i CL-kvartfinalen, og Sandra Toft vil meget gerne afslutte tre succesrige og lærerige år i Larvik med sit tredje norske mesterskab og deltagelse i Final4 i Champions League.

- Jeg har i Larvik frem for alt lært, at kun sejre tæller. Vinderkulturen og måden at træne og forberede sig til kampe på har jeg tænkt mig at tage med til Esbjerg, der har et spændende trænerteam og er ved at bygge et nyt, stærkt hold op til den nye sæson. Jeg har endnu ikke prøvet at blive dansk mester, og det vil jeg gerne opleve i Team Esbjerg, siger Sandra Toft.  

Cheftræner Lars Frederiksen deler ambitionen om at gentage bedriften fra 2016, og Sandra Toft bliver en vigtig faktor i at fuldbyrde en ny DM-triumf.

- Vi ved alle, hvor vigtig den post er i håndbold, og i Sandra Toft får vi en af verdens bedste målvogtere, senest kåret som den bedste ved EM i december. Hun tager bare boldene, særligt i de store kampe, hvilket er en vigtig egenskab. Kan vi tiltrække en målvogter på det niveau, og ovenikøbet med dansk pas, kan man ikke forlange mere. Det er et scoop. Sandra Toft vil komme til at vinde kampe for os, siger Lars Frederiksen.

Sportschef Thomas Hylle glæder sig ligeledes over, at det er lykkedes at tiltrække det danske landsholds førstemålvogter, og han ser frem til at se hende i aktion for Team Esbjerg. Bestyrelsesformand Bjarne Pedersen ser et perspektiv, der række ud over klubben.

- Det er fantastisk for damehåndbolden i Danmark og ikke mindst for Esbjerg, at Team Esbjerg har været i stand til at hente en af verdens bedste målvogtere til klubben. Det er en meget stor dag for os, og Sandra Toft vil i høj grad kunne være med til at bringe os videre mod nye mål, nemlig flere danske mesterskaber og deltagelse i Champions League, siger Bjarne Pedersen.

Han var med til at forhandle aftalen med Sandra Toft på plads og oplyser, at der meget hurtigt var god kemi mellem parterne og et fælles mål om at præge dansk og europæisk håndbold på klubplan i de kommende år.

Sandra Toft blev i fjor gift med Kim Galsgaard, der er bosiddende i Tyrkiet og tillige har base, hvor hun spiller håndbold. I de næste to sæsoner vil den fælles adresse være Esbjerg.

Kiva Grafisk