Team Esbjergnyheder

Champions League-eventyret er slut - nu skal spinkel slutspilschance forfølges

Champions League-hymnen har lydt for sidste gang i Blue Water Dokken i denne omgang, lysene er slukket, og et efterhånden godt slidt Team Esbjerg-hold kan tage på landsholdsopgaver eller træne videre frem mod de to kampe, der afgør holdets skæbne i forhold til slutspillet i Primo Tours Ligaen.

Sidste akt i en stor europæisk forestilling i 12 dele var mod de forsvarende Champions League-mestre fra CSM Bucuresti, der kom til Esbjerg for at hente vigtige point i kampen om placeringer inden kvartfinalerne - og helst uden at overanstrenge sig for meget. Storfavoritterne vandt 25-20 og kan være tilfredse, og Team Esbjerg slap også i det sidste opgør mod et af Europas ypperste hold for en afklapsning.

På den vis kunne alle være glade for afslutningen på CL-eventyret. Alligevel var der ærgrelse at spore blandt både spillere og ledere i Esbjerg-lejren efter kampen. Bukarest forekom i perioder at være til at spille lige op med, og holdet er langt fra så eksplosivt som ungarske Györ i sin måde at spille håndbold på.

Team Esbjerg fik en drømmestart og var foran 3-0, blandt andet på to mål af Jenny Alm, og i forsvaret tog holdet omkring Vilde Ingstad og Lara González i midteraksen kampen flot op. Der blev taget mange brydekampe med kropsstærke Andreea Manea på stregen, og det var først og fremmest på godt fløj- og kontraspil af brasilianske Carmen Martin og det lille montenegrinske kraftværk, Majda Mehmedovic, at Bucuresti kunne genoprette verdensordenen og score syv mål i træk til 7-3.

I det rumænske forsvar stod svenskerne Isabelle Gulldén og Linnea Torstensson solidt, og Team Esbjerg lykkedes bedst med at score i anden bølge, og når Ida Bjørndalen Karlsson svingede hammeren. Men generelt for lidt. Team Esbjerg holdt nogle gevaldige scoringspauser og lavede blot syv mål før pausen.

I anden halvleg øgede Bucuresti på mindre end fem minutter til 16-8, hvorefter der gik autopilot i spillet. Team Esbjerg scorede fire mål i træk til 12-16, før cheftræner Rosca mistede tålmodigheden og kaldte til samling. Laura van der Heijden spillede sig op i de sidste 30 minutter og viste noget af den dynamik og gennembrudskraft, hun har været kendt for i den røde trøje. Mod en Bucuresti-opstilling med kun topscorer Carmen Martin tilbage fra startformationen reducerede hun til 18-21, men rigtig spændende blev det aldrig.

Maria Mose Vestergaard, 21 år, om, hvad hun har fået ud af at spille Champions League:

- Champions League er noget helt specielt, fordi man får mulighed for at spille mod de største stjerner. Du kan mærke det på stemningen, og intensiteteten er noget helt andet i forhold til den danske liga, selv om også den er blevet bedre. Man skal være der 100 procent, for selv små fejl bliver straffet med det samme. Mod Bukarest var det ærgerligt, at vi ikke formåede at få den sidste fart og fight med i spillet, så vi kunne have presset dem mere, sagde Maria Mose Vestergaard.

Vilde Ingstad, 22 år, om, hvad hun har fået ud af at spille Champions League:

- Champions League er alle håndboldspilleres drøm, vi møder de bedste og finder ud af, hvordan de er at spille imod, og hvad der kræves. Der bliver gået lidt hårdere til den, både af modstanderne og os selv, og det er sjovt. Det passer mig fint. Vi spillede mod Györ for 5.000 tilskuere, der hujede hele kampen, og den oplevelse kommer ind på min top fem-liste. I dag havde vi for dårlig udstråling mod Bukarest, og mange små ting ødelagde kampen for os. Jeg tror, jeg kommer til at sove dårligt i nat, sagde Vilde Ingstad.  

Cheftræner Lars Frederiksen ærgrede sig ikke så meget over resultatet som over flere faser i kampen:

- Vi spiller mod de regerende Champions League-vindere, der kæmper for at undgå fjerdepladsen i hovedrunden. Men det ærgrer mig, at vi ikke i hele kampen formåede at presse dem noget mere, at vi brænder syv-otte 100 procents chancer i første halvleg, og at vi tre-fire gange tillader Bukarest at score, mens de har en truende kendelse for passivt spil. Det kan godt være, at de havde et gear til, men vi ved alle, at kommer modstanderne først op, så bliver man lidt nervøs. Vi kom videre fra efterårets gruppespil, blandt andet ved at slå de svenske mestre ud, og landede i en dynamitpulje. Lige nu har vi næsten lige så mange spillere siddende ude, som vi har på banen. Havde vi været ved fuld styrke, havde meget set anderledes ud. Nu sender vi spillere på landsholdsopgaver, og når de kommer tilbage, vil vi forfølge den teoretiske mulighed for at komme i slutspillet i den hjemlige liga, sagde Lars Frederiksen.  

Kampen i tal:

Team Esbjerg - CSM Bucuresti 20-25 (7-12)

Målscorere Team Esbjerg: Ida Bjørndalen Karlsson 5, Laura van der Heijden 4, Ulrika Toft Hansen 3, Jenny Alm 3, Lara González 2, Vilde Ingstad 2 og Tove Seest 1.

Topscorer Bucuresti: Carmen Martin 5

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Bucuresti: 1

1.458 tilskuere i Blue Water Dokken

Kiva Grafisk