En forlænget timeout er kommet Team Esbjerg til gode

14/05 - 2021

Efter nederlaget i tirsdag er det et Team Esbjerg-hold, der har kniven for struben. Alt andet end en sejr vil betyde, at mesterskabet ikke bliver forsvaret fra de seneste to sæsoner. Odense Håndbold er igen på menuen i det andet opgør i Bambusa Kvindeligaens semifinale.

Det er fjerde gang i denne sæson, hvor de to hold står overfor hinanden, og anden gang på få dage. Kendskabet til lørdagens modstander er derfor stort, og det gør også, at det kan være svært at finde nye svagheder hos fynboerne.

Men der er fundet nogen ting. Det siger cheftræner Jesper Jensen, der har brugt meget af ugen på at se på video fra seneste kamp.

– Når man ser kampen igennem fra i tirsdags, så finder man flere ting, som man gerne vil rette. Vi har fundet flere af disse, som der skal ændres lidt på. Men det samme gælder også Odense. Derfor bliver der lidt tale om et spil skak inde på banen, hvor vi skal forudse, hvad de kommer til at gøre. Samtidig har disse kampe en anden dynamik, og derfor er pausen mellem dem lidt ligesom en forlænget timeout, siger Jesper Jensen.

Pausen har været tiltrængt i klubben, om end den har været kort. De fire dage mellem kampene har været vigtige timer, hvor holdet har kunne restituere, for kampene i tirsdags kostede mange ressourcer i truppen. Derfor har det været vigtig at få udhvilet spillerne op til det næste opgør.

– Det vigtigste har været at få spillerne klar. Det er meget svært at opfinde noget nyt, når man møder et hold for anden gang på så kort tid. Den taktiske kasse er ved at være udtømt, siger cheftræneren.

På det punkt har pausen hjulpet. Kristine Breistøl og Sonja Frey er i bedring, og de forventes at være omklædt og klar til kampen. Kun Estavana Polman forventes at sidde over.

Presset er på Team Esbjerg i det kommende opgør. Sæsonen balancerer på et knivsæg, og de mindste marginaler kan blive afgørende for, om der skal spilles om guld eller bronze. Det var opgøret i Odense et godt eksempel på, hvor et sekund kunne have vendt op og ned på lørdagens kamp.

Erfaring og en tro på egne evner kommer derfor til at spille en større birolle i opgøret, og den besidder Team Esbjerg med flere mesterskaber i bagagen.

– Vi er rolige omkring opgøret. Vi har en god tro på, at vi kan vinde kampen og få os ud i en tredje og afgørende semifinale, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen semifinale anden opgør mod Odense Håndbold lørdag den 15. maj kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg, Line Myers, Estavana Polman og Nerea Pena.