Hverdagen meldte sig brutalt i Forum Horsens - ny spænding før topbrag

12/02 - 2020

Forum Horsens har lagt gulv og scene til verdensnavne inden for musik og underholdning, og onsdag aften var der lagt op til opvisning af internationale håndboldstjerner. Men Team Esbjergs triumfatorer fra EHF Champions League dummede sig for første gang i umindelige tider, da det blev hverdag, og de hårdtarbejdende heltinder fra Horsens HE tog imod.

Horsens vandt en fortjent sejr på 26-24, der imponerende nok blev sikret, efter at Team Esbjerg havde hentet hjemmeholdets femmålsføring og udlignet til 23-23 med godt seks minutter igen. Mentalt svagere hold end de gulblusede ville have begyndt at ryste i håndboldshortsene, men ikke østjyderne, der foran 24-23 fik stregspilleren Line Skak udvist med mindre end tre minutter igen. Marit Røsberg udlignede med sin tredje Team Esbjerg-scoring i træk. Men Frederikke Gulmark bragte atter Horsens foran og trak en udvisning af Marit Malm Frafjord, og så var hjemmeholdet igen ovenpå, og der blev det. Fløjen Mette Lassen fjernede den sidste tvivl om sensationen.

Team Esbjerg fik en skæv start på kampen med tekniske fejl og mislykkede aktioner af især Sonja Frey og Kristine Breistøl, og Horsens førte 4-1 og 5-2 med en veloplagt Line Skak som tredobbelt målscorer. Frey og Breistøl spillede sig noget op, førstnævnte mest i assistens rolle og Breistøl med scoringer, og Team Esbjerg kom foran for første gang med 7-6 på et mål af Clara Monti Danielsson, der blev bedre og bedre i løbet af halvlegen og scorede fire mål. To af dem bragte favoritterne foran 12-8, og alt lignede sig selv. Den nødvendige professionelle indsats mod en modstander, der normalt ville være en klasse eller to under.

Men Horsens kæmpede sig tilbage med syv mod seksspil som det foretrukne taktiske våben og svenske Melissa Petrén som indpisker og afslutter til en uventet pauseføring på 14-13. Vel at mærke, efter at Rikke Granlund i målet havde præsteret ni redninger og en redningsprocent på 39, en spids bedre end den ligeledes godt spillende Frederikke Rasmussen i Horsens-målet.

Også anden halvleg begyndte skidt. Playmaker Emily Baunsgaard scorede to mål i træk for sit hold til Horsens-føring 17-14, og da Line Jørgensen blev udvist, øgede Petrén til 19-15 og stregen Ricka Gindrup til 20-15. På det vitale tidspunkt brændte Marit Røsberg Jacobsen et straffekast.

Sammen med landskvinden Kristine Breistøl sørgede samme Røsberg dog for endnu et comeback, der under normale omstændigheder ville have vendt kampen til det langt mere erfarne Team Esbjerg-holds fordel. Men ikke meget var normalt denne aften i Horsens, og man kunne have undt de lykkelige Horsens-spillere flere end 678 tilskuere at dele euforien med.

Hos Team Esbjerg var Estavana Polman for anden ligakamp i træk nærmest blind passager med fem afslutninger uden scoringer og blot en enkelt assist, og flere profiler havde problemer med at finde niveauet. Skandinaverne Granlund, Røsberg, Danielsson og Breistøl i anden halvleg var bedst, men det rakte ikke til at vende kampen, da det gjaldt.

-Vi er vildt skuffede over os selv. Den store faktor var mængden af fejl, dernæst den manglende kynisme til at lukke ned, da vi havde mulighederne, og så stod deres målvogter en udmærket kamp. Vi blev stressede og hoppede ud af de aftaler, vi havde lavet på forhånd. Vi var også foran med tre-fire mål mod København og Metz, og ligeledes i dag mangler vi fasthed i de ting, vi gør, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Han sammenligner den fortsat hakkende rytme i HTH Ligaen i det nye år med jubelåret 2019, som var præget en enorm kynisme og evne til ikke at forære modstandere sejre. De måtte kæmpe hårdt, når de en sjælden gang klarede at betvinge Team Esbjerg. Imod 2020-udgaven formåede Horsens at gøre det, og Lars Frederiksens tropper hentede den tredje sejr i år og forstærket håb om endnu en sæson i ligaen.

Aftenens resultater skærper spændingen før Team Esbjergs næste kamp i HTH Ligaen onsdag den 19. februar kl. 18.30 i Blue Water Dokken mod Viborg HK, der efter en 33-30-sejr i topopgøret mod København Håndbold nu blot er tre point efter førerholdet.   Du kan købe billetter til topbraget på www.teamesbjerg.dk.