Team Esbjerg lever efter flot anden halvleg i Polen

12/10 - 2019

Team Esbjerg lever i EHF Champions League med en sikker sejr på 28-22 over MSK Perla Lublin på udebane, og holdet forbedrede sine muligheder for at nå videre til forårets hovedrunde betragteligt.

Lublin-spillerne gik med store smil til pausen med en føring på 15-12, og det varslede ilde, da Sonja Frey genoptog vanen fra den første CL-kamp mod CSM Bucuresti og kylede bolden langt op på tribunen i anden halvlegs første angreb.

Men det skulle vise sig, at den lille østriger blev halvlegens store spiller med seks mål og det drev i sit spil, som Team Esbjerg lærte at kende, da hun spillede for Paris 92 og optrådte i Esbjerg for første gang.

Rikke Poulsen i målet med 14 redninger og en stærk præstation i hele kampen, Vilde Ingstad med seks mål og Line Jørgensen med fire mål – begge uden at misse et eneste forsøg – var andre profiler på Team Esbjerg-holdet. Og så er Estavana Polman naturligvis altid en vigtig spiller til de store kampe.

I kampens begyndelse tegnede Lublins lille, kroatiske playmaker, Valentina Blazevic, til at blive kampens store nydelse. Hun scorede selv to og lagde sublimt op til tre andre af Lublins første fem scoringer. Team Esbjergs 5-1-forsvar var for åbent til at neutralisere hjemmeholdets strateg.

Men som kampen skred frem, fik Sanna Solberg reduceret Blazevic til mere normal størrelse, og det blev kendetegnende for især en anden halvleg, hvor antallet af Lublin-scoringer blev holdt nede på syv. Det er stærkt på udebane i Champions League.

Team Esbjerg skulle bruge mindre end fem minutter til ikke bare at indhente Lublins tremålsføring ved pausen, men også bringe sig foran med 16-15 på en Solberg-kontra. Forinden havde Frey scoret to gange, og hun fortsatte i samme tempofyldte spor.

Line Jørgensen var som ofte før en vigtig brik i defensiven sammen med en flok norske landsholdsspillere og en tidligere af slagsen, Marit Malm Frafjord, og derudover viste højrebacken, at venstre skudarm stadig kan tordne bolden ind fra 9-10 meter.

Bedømt på to CL-kampe har Team Esbjerg fået en god vane med at spille fine anden halvlege. Hvad kan det ikke blive til mod de helt store hold, hvis indsatsen tangerer topniveauet i 60 minutter?

-Det er ikke så tit, jeg uddeler skideballer, men når vi tager til Polen og ikke viser et mentalt topniveau, er det ærgerligt. Heldigvis havde vi niveauet til at vende kampen i anden halvleg. Det skyldes to faktorer, defensiven med Rikke Poulsen, og så at vi bare løb på det meste og pressede Lublin. Vi fik skabt struktur, og så begyndte individualisterne at glimte, sagde cheftræner Jensen.

Han ser frem til den sidste gruppekamp mod Lublin 17. november i Esbjerg med større sindsro end i første halvleg lørdag aften. Forinden venter tre kampe mod gruppens to stærkeste hold.

-Nu spiser vi på hotellet og får lidt øl og vin – vi har vores formand, Bjarne Pedersen, med på turen, og jeg er sikker på, at han giver – og så styrketræner vi søndag formiddag, inden vi indleder hjemturen først på eftermiddagen, sagde en veltilfreds Jesper Jensen.