Sejr på ni mål burde have været endnu mere komfortabel

08/09 - 2018

Team Esbjerg var ikke i nærheden af at dumme sig, men gav – måske med undtagelse af en enkelt detalje – heller ikke de 1.497 tilskuere nogen stor oplevelse at gå hjem på fra opgøret mod chanceløse EH Aalborg.

Mange havde forventet tocifrede sejrscifre, men selv om storfavoritterne på et tidspunkt var på vej med en føring på 28-18, formåede de ikke at holde fast. 34-25 er ikke et udtryk for styrkeforskellen. Den er større.

Aalborg formåede at føre med tre gange i kampens indledning, inden især Line Jørgensen skød igennem de nordjyske parader. Forinden havde hun og holdkammeraterne brændt fem af de første seks Team Esbjerg-forsøg. Især Estavana Polman fik i den fase vist, at hun har svært ved at hidse sig op til den slags kampe. Oppe under taget så en hovedpineramt Clara Monti Danielsson kampen i ro, og hun kan næppe have fået det bedre i første halvleg, hvor gæsternes venstre back, Laura Damgaard, var bedste markspiller.

– Vi dummede os ikke, men vi blev heller ikke bedre, sagde cheftræner Jesper Jensen med henvisning til, at de skitserede forbedringspunkter inden kampen ikke for alvor blev efterlevet på banen.

Han var selv den første til at finde et højt spændingsniveau, da han blev ramt af en tominutters udvisning, som Sanna Solberg måtte afsone. Det skabte dog lidt nerve i kampen. Kort efter tog Jesper Jensen holdets første timeout, mens Aalborg stadig hang på ved stillingen 8-7. Langsomt blev det ventede forspring dog opbygget, og Team Esbjerg gik til pausen med en firemålsføring.

Sandra Toft fik, bortset fra et straffekast, en fridag, men ellers fik ingen af de spillere, der var til rådighed, afspadsering. Rikke Granlund i målet greb chancen og præsterede særligt i begyndelsen af anden halvleg stort med sin gode evne til at læse skud. Andre årsager til, at Team Esbjerg hurtigt trak fra, var Estavana Polman, der meldte sig ind med flotte hopskudsmål, og Marit Røsberg Jacobsen, der scorede fire mål på ingen tid.

Jesper Jensen fandt det tilgiveligt, at flere spillere tog sig en puster efter et hårdt startprogram, men at det var så mange, kom alligevel bag på ham. Han så dog også lyspunkter.

– “Bobo” i målet stod godt, “Essie” afgjorde kampen med syv-otte gode minutter i begyndelsen af anden halvleg, og Røsberg fik lov til at mærke, at kunne alt det, hun har været lidt i tvivl om på grund af sine rygproblemer, sagde Jesper Jensen.

Line Jørgensen fandt ikke forsonende forklaringer på, at nogle gik skuffede fra Blue Water Dokken trods sejren.

– Vi skal kunne sætte os op, og det gjorde vi ikke. Vi spillede en dårlig kamp og burde i stedet have vist, at der er større klasseforskel. Vi skal spille bedre mod Skanderborg, sagde Line Jørgensen, der ikke fik scoret i anden halvleg.

Hun præsterede til gengæld kampens detalje, da hun knivskarpt afleverede 25 meter til Sanna Solgaard i en position med meget lidt plads. Scoringen til 33-24 var en af kampens smukkeste. Meget passende fik Emma Nielsen mulighed for at score kampens sidste mål. Ungdommen er på vej.

Næste ligakamp er ude mod en anden oprykker, Skanderborg Håndbold, lørdag den 15. september.