Bunden gik ud af topholdet en frostklar aften i Holstebro

06/01 - 2021

To uafgjorte kampe mod hold, Team Esbjerg normalt vil være overlegen i forhold til, kan blive kostbare, når regnskabet i Bambusa Kvindeligaens grundspil skal gøres op om godt to måneder. Den anden pointdeling fandt sted en frostklar januaraften i Holstebro og var lige så chokerende som den første, 29-29-kampen på hjemmebane mod Silkeborg-Voel KFUM i oktober.

Cheftræner Jesper Jensen skridtede rasende mod omklædningsrummet, efter Team Esbjerg i de sidste fem minutter mod Holstebro Håndbold formåede at sætte en 22-18-føring over styr og forære de godt kæmpende vestjyder et point, de næsten ikke turde drømme om. 22-22-resultatet fremkaldte euforiske scener hos hjemmeholdet i en hal, der var lige så tom som et Gråkjær-staldbyggeri uden køer. Resultatet havde fortjent en bedre kulisse.

Da Holstebro-træner Pether Krautmeyer valgte at gå over til at spille syv mod seks i angrebet mod slutningen af første halvleg, lignede den taktiske satsning ellers ikke nogen succes. Marit Røsberg Jacobsen og Nerea Pena øgede den i forvejen sikre føring til 11-5, og alt lignede for Team Esbjerg en uproblematisk udesejr inden Champions League-ekspeditionen til Norge og mødet med Vipers Kristiansand i weekenden.

Men derfra gik meget galt. 100 procents chancer i angrebet blev brændt, når holdet da havde tålmodigheden til at spille chancerne store. Holstebro anført af Jenny Carlson fik greb om spillet og fik allerede inden pausen reduceret den ventede Team Esbjerg-føring. Kun Rikke “Bobbo” Granlund i målet strålede med ni redninger og en procent på 56 procent. Hendes kollega i Holstebro-målet, Ditte Vind, var ikke meget ringere, og hun holdt det høje niveau i hele kampen.

-Det var langt hen ad vejen en utilgivelig dårlig præstation. Holstebro kom ikke med noget ekstraordinært og forekom især i de første 25 minutter lidt skræmte. Netop den periode var problemet for os. Vi skulle have ført 14-5, og så havde kampen været lukket. Vi fik så mange advarsler i løbet af kampen, men når vi individuelt kun er på 60 procent, kan det gå galt, sagde Jesper Jensen.

Den alt for høje fejlkvote på begge hold fortsatte efter pausen, hos Holstebro forklarligt, fordi holdet var oppe mod en på papiret langt stærkere modstander, hos Team Esbjerg uden gyldig grund.

Den driftssikre norske kvartet, Marit Frafjord, Vilde Ingstad, Sanna Solberg og Marit Røsberg Jacobsen, holdt en pæn scoringsprocent, hvorimod Ditte Vind havde kigget især de to backs, Kristine Breistøl og Mette Tranborg, ud, så deres forsøg stort set forblev virkningsløse. Sonja Frey og Narea Pena fik, som kampen skred frem, sværere ved at finde sprækker i Holstebro-defensiven, og rådvildheden ledte til fejl på et næsten uset niveau for et tophold.

Andrea West skabte nærkontakt med sin scoring til 16-17 med 12 minutter igen, men kvaliteten og rutinen syntes at ride stormen af for Team Esbjerg, og både Røsberg, Solberg og målvogter Granlund var i stand til at score i et tomt mål med hjemmeholdets fortsatte syv mod seksspil. 20-16 og 22-18 førte favoritterne, og Jesper Jensen tog en forebyggende timeout, da Holstebro havde reduceret til 20-17. Der var fred og beskeden fare.

Men en af anden halvlegs bedste, fløjen Maja Lauritsen, og Jenny Carlson, der sammen med Ditte Vind var bedst af alle, formåede at score to mål hver i en slutfase, der bragte Jesper Jensen i kog.

Carlson reducerede til 21-22 med mindre end et minut igen, Jesper Jensen tog sin sidste timeout med 29 sekunder tilbage og måtte efterfølgende se sine spillere hurtigt fumle bolden væk og skabe en åbning for Holstebro. Efter en timeout formåede de undertippede modstandere på 13 sekunder at sætte et angreb op, som Carlson kunne score på med fire sekunder igen.

-Det er på ingen måde godt nok. Vi pisser det væk. Som tophold skal man være på i alle kampe, og det var vi ikke i dag, lød det fra Mette Tranborg til TV 2 Sport.

Team Esbjerg-spillerne er sådan indrettet, at de torsdag kan drage mod Kristiansand og præstere på topniveau efter nedturen i Holstebro. Men pointtabet kan forfølge holdet i den hjemlige turnering.

-Det er den mest frustrerende kamp tid i min tid i Team Esbjerg. Vi leverede mentalt på et niveau, vi ikke kunne være bekendt. Med den præstation giver det ikke mening at tale om en topplacering i ligaen, sagde Jesper Jensen.