Det lå til uafgjort, men to sekunder før tid steg Cristina Neagu til vejrs

20/09 - 2020

Det var intenst, det var velspillet, det var dramatisk, og det var spændende. Team Esbjerg og det rumænske storhold, CSM Bucuresti, gav de alt for få tilskuere – coronakrisen er fortsat over os – et brag af en håndboldkamp i DELO EHF Champions League, som kunne være gået begge veje.

-I think, it was a hell of a nice game, sagde den rumænske cheftræner, Adrian Vasile, i sin hilsen til kollega Jesper Jensen, da de mødtes inden pressemødet. Det lød velment og ikke som en høflighedsfrase. Det var tæt.

Måske var det alligevel ikke tilfældigt, at en af verdens bedste håndboldspillere, Cristina Neagu, afgjorde slaget med sit 10. mål, da lystavlen viste 59.58 minutter, til slutresultatet 30-29.

Hvis man gør tankeeksperimentet, at Team Esbjergs korsbåndsskadede spiller i samme verdensklasse, Estavana Polman, havde deltaget i det foregående angreb, kunne meget have set anderledes ud. Da Team Esbjerg efter en timeout i tiden 59.08 havde bolden, blev den smidt væk ved en misforståelse, og da CSM-cheftræner Adrian Vasile tog en timeout med 15 sekunder igen, lå det til, at den 32-årige stjerne over alle på holdet skulle afslutte. Team Esbjerg forberedte sig på det, men kunne ikke hindre, at Neagu steg op og hamrede bolden ind bag Rikke Poulsen, der ellers tidligere i kampen havde nappet hendes afslutninger adskillige gange.

Intet tydede på, at kampen skulle ende i marginaler, da Bucuresti ikke bare havde overhånden i en periode af første halvleg, men en hel håndfuld, og bragte sig foran 16-10. Mens forhåbningerne om at kunne skabe et godt resultat sivede i hallen og formentlig også foran tv-skærmene, forblev Team Esbjerg-spillerne stærke i troen og åd sig metodisk ind på de rumænske stjerner. Indskiftede Vilde Ingstad deltog i løjerne med to mål, Sonja Frey for rundt i et tempo af en anden håndboldverden, og Rikke Poulsen i målet havde nogle af sine i alt 17 redninger i kampen. 15-17 ved pausen var ikke udsigtsløst.

Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen spillede syv mod sekskortet ud fra begyndelsen af anden halvleg, og forsvaret stod i 6-0-formation og hævede intensiteten i tacklingerne. Cristina Neagu øgede ganske vist til 18-15, men ellers var det danske hold i teten. Marit Malm Frafjord scorede på en ripost og trak et straffekast, som Sonja Frey udlignede på til 18-18 på. Efter adskillige muligheder for at bringe sig foran for første gang siden 1-0, lykkedes det endelig for Frey, da hun omsatte et kontraangreb til 22-21. Neagu bragte på ny Bucuresti foran med to scoringer, den sidste med et tofodsafsæt for ligesom at understrege klassen. Rumænerne førte i en djævelsk afgørende fase af kampen med et mål flere gange, også 29-28, inden Frey skar igennem fra fløjen og udlignede. Hallen kogte så meget, som det er muligt med 450 tilskuere.

Afslutningen formede sig som beskrevet i indledningen, og Bucuresti-spillerne kunne kaste sig ud i kollektiv jubel.

Der var mere at hente for Team Esbjerg, hvis to storskytter, Kristine Breistøl og Mette Tranborg, brugte 20 forsøg til at score tilsammen otte mål, og Marit Røsberg Jacobsen scorede helt atypisk blot et enkelt mål. Derimod var Sanna Solberg på ny en sikker afslutter mod en klassemodstander. De fire bagspillere – og hele holdet – kæmpede bravourøst. Bucuresti brugte fem bagspillere, og især Neagu, Elizabeth Omoregie og Barbara Lazovic fik megen spilletid og med høje Crina Pintea på stregen som en pålidelig spilstation.

Næste opgave for Team Esbjerg er Skanderborg Håndbold onsdag kl. 18.30 i Blue Water Dokken i Bambusa Kvindeligaen, og lørdag gælder det RK Krim Mercator i DELO EHF Champions League. En ny travl håndbolduge med rejseaktivitet står for.