Perfekt optakt til CL-braget mod CSM Bucuresti

02/10 - 2019

2.048 tilskuere satte sæsonrekord, da Team Esbjerg tog sin sjette ligasejr på stribe ved ret udramatisk at slå København Håndbold med 37-30. Dermed fik holdet en perfekt optakt til EHF Champions League-braget mod CSM Bucuresti søndag.

Det blev en kamp, hvor Estavana Polman gjorde comeback efter en mindre ledbåndsskade og scorede tre mål i første halvleg, og hvor der gik bange anelser igennem publikum, da Sanna Solberg måtte støttes fra banen efter mindre end 10 minutters spil. Den norske fløj spillede ikke mere, men gik langt bedre, da hun fulgte medspillerne på banen til anden halvleg. Hun frygtede værre, men det viste sig kun at være et slag på venstre knæ.

Første halvleg blev domineret af de to fløje, Team Esbjerg Marit Røsberg Jacobsen og Københavns hollænder, Debbie Bont, med førstnævnte som halvlegens topscorer med syv mål. Den lille norske spillers kontrakvaliteter er velkendte, og hun scorede i hele kampen ni mål på 11 forsøg.

Mod halvlegens slutning trak Team Esbjerg fra til en firemålsføring, der skulle vise sig yderst holdbar resten af kampen. Efter pausen glimtede en anden norsk spiller, Kristine Breistøl, der var med til at udbygge føringen, så det midt i halvlegen lignede, at København blev kørt helt rundt i Metroringen. Mia Rej blev holdt relativt godt nede, og en af de nye spillere, højrebacken Maria Hjertner, med Champions League-erfaring fra Larvik overtog en hovedrolle. Hun nåede op på otte mål, men fik også let spil af Team Esbjerg-forsvaret og målvogtere ved flere af dem.

Rikke Poulsen spillede sig op med fine redninger mod slutningen af kampen, men ellers tog målvogterne i begge ender ikke det store.

Angrebet var bedre end forsvaret i denne kamp. 10 spillere kom på scoringslisten, heriblandt Lene Østergaard, der kom på banen i anden halvleg, scorede tre fine mål og tog godt fra i forsvaret.

-Det var fedt. Jeg har det godt fysisk og mærkede ikke noget til det knæ, jeg har været skadet i. Vi scorede rigtig mange mål, og selv om vi lukkede 30 mål ind, synes jeg, vi stod ret godt i forsvaret. Det bliver hårdt mod Bukarest, der bare har så meget fysik. Vi skal slås, og jeg glæder mig, sagde den snart 21-årige bagspiller.

Cheftræner Jesper Jensen var ligeledes tilfreds med forsvaret, om end det offensive spil var mest iøjnefaldende denne aften, også selv om playmaker Sonja Frey ikke fandt rytmen.

-Der var mange gode ting, selv om koncentrationsniveauet svigtede lidt i især forsvaret mod slutningen. Vi spillede rigtig godt i angrebet, hvor stregspillerne ikke havde den store indflydelse, som de plejer at have. Så omstillede spillerne sig til at spille mere sidelæns, og det lykkedes fint. Vi fik styr på de ting, vi gerne ville, hos København. Det er et hold, der bliver bedre i løbet af sæsonen, sagde Jesper Jensen.

Du kan købe billetter til EHF Champions League-kampen mellem Team Esbjerg og CSM Bucuresti søndag kl. 16.50 på www.teamesbjerg.dk.