Semifinaleplads er sikret - ro før stor europæisk kamp

09/04 - 2019

Team Esbjerg er i semifinalen. Tre sejre i træk og seks point oven i de to, holdet havde med over i slutspillet, sikrer pladsen med to spillerunder tilbage.

Aarhus United viste atter talentet frem, men var ligesom i det første opgør i Esbjerg mør til sidst, og Team Esbjerg kunne spille hele rutinen ud og vinde 26-21.

Team Esbjerg begyndte i 5-1-forsvar med Kristina Liscevic fremskudt for at bruge Sanna Solbergs duelstyrke mod de fintestærke Aarhus-spillere, men i fravær af topscorer Celine Lundbye Kristiansen havde hjemmeholdet mindre at skyde med fra distancen, og modstanderne trak sig tilbage i en 6-0-formation omkring Marit Malm Frafjord. Den fungerede upåklageligt.

I målet fik Rikke Granlund spilletid, og den udnyttede hun til at stå med 10 redninger og især midt i halvlegen have en stærk periode, da Team Esbjerg fik skabt det første hul og kom foran 10-6. Granlunds redningsprocent på over 50 procent i den fase var en stor del af forklaringen. I angrebet var Kristina Liscevic den største inspirationskilde.

Kristine Breistøl indledte godt fem sorte minutter mod halvlegens slutning, da hun tacklede Simone Petersen i hovedet og fik et rødt kort, efter at dommerparret havde set episoden igen. Hverken landstræner Klavs Bruun Jørgensen eller hans bror, ekspertkommentator Peter Bruun Jørgensen, mente, at tacklingen var til mere end en to minutters udvisning.

Team Esbjerg tabte undertallet med to mål, og en timeout havde ingen effekt. Aarhus United bragte sig for første gang foran med 11-10, inden Estavana Polman, der ellers havde brugt for mange forsøg og tidligt fik et skrub i den ene skulder, udlignede til pausestillingen 11-11.

Aarhus United fortsatte det kvikke angrebsspil efter pausen og formåede at bringe sig foran 15-13, mens Ditte Vind i målet lukkede effektivt af, også over for et par lob, som hun med sin højde kunne plukke.

Men pludselig var der udsolgt. Cheftræner Heine Eriksen havde slidt på de samme bagspillere, og det blev mærkbart. Marit Malm Frafjord udnyttede sikkert to kontratilbud, og indimellem tog Heine Eriksen sin første timeout. 1.14 minutter måtte han tage den næste, da Team Esbjerg med yderligere to mål havde bragt sig foran med 18-15.

Estavana Polman huggede til tre gange i en fase, hvor Aarhus tabte bolde på stribe. Kun fløjtalentet Frederikke Hedegaard gjorde modstand med sikre scoringer på Rikke Granlund, hvis niveau blev mere menneskeligt i anden halvleg. Hun blev i de sidste 10 minutter erstattet af Sandra Toft.

Kristina Liscevic og Vilde Ingstad scorede begge i et tomt mål, da Aarhus forsøgte sig med syv mod seks-spil i slutfasen. Slaget var tabt, og jublende Esbjerg-spillere kunne fejre semifinalepladsen.

Cheftræner Jesper Jensen afviste over for TV 2 Sport, at holdet nu vil slække i de to sidste hjemmekampe i slutspillet mod Viborg HK og Herning-Ikast Håndbold.

– Vi skal spille videre på samme måde, for vi har masser af kræfter i behold. Vi måtte grave lidt dybt i dag, fordi Polman fik skulderproblemer, og Breistøl fik et rødt kort. Men det var en god kamp i en fed kulisse, sagde Jesper Jensen.

Han var svært godt tilfreds med indsatsen i anden halvleg, som han betegnede som den mest positive i slutspillet.

– Vi fik ikke udnyttet vores moment ved stillingen 10-6 i første halvleg, selv om Granlund stod flot, men efter pausen fik vi kampen over på vores præmisser. Jeg er rigtig tryg ved vores spil inden de tætte kampe, der vil komme, sagde Jesper Jensen.

Han har givet spillerne helt fri onsdag og lagt op til individuel styrketræning torsdag inden næste store opgave.

Hans mandskab møder søndag kl. 13.00 Herning-Ikast i den anden semifinalekamp i EHF Cup. Udgangspunktet inden en stor europæisk kamp i Blue Water Dokken er en sejr på 23-20 i Ikast. Du kan købe billetter til kampen på www.teamesbjerg.dk.