Uimponerede United har udfordret håndboldhierarkiet

08/04 - 2019

I konkurrence med tre etablerede topklubber i dansk kvindehåndbold spiller Aarhus United ikke bare med om en semifinaleplads, men har gode muligheder for at tage et stort skridt i sin udvikling ved at spille sig blandt landets fire bedste klubber i denne sæson.

Tirsdag aften skal Team Esbjerg på en vanskelig opgave mod sæsonens store overraskelse, der tager imod i Ceres Park. Det første opgør i Esbjerg for godt en uge siden endte med en hjemmesejr på 37-30, men Aarhus bekræftede trods nederlaget sit store potentiale.

– Vi spillede en ret god kamp på hjemmebane, men Aarhus blev ved med at hænge på, og havde vores angrebsspil ikke fungeret så godt, kunne vi have tabt. De har individuelle færdigheder og en mental balance, hvor de ikke som etablerede tophold tænker i konsekvens, men bare spiller fulde af selvtillid og med ungdommens uspolerethed. Selv i lige kampe har Aarhus vist et mentalt overskud, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Aarhus United har i Helene Elver, Julie Pontoppidan, Sofie Flader og Simone Petersen bagspillere, som med deres hurtige fødder kan volde alle forsvar problemer og også forvirrede Team Esbjerg rutinerede defensiv. Fløjene var ligeledes træfsikre i Esbjerg.

– Det bliver en helt anden kamp end mod Herning-Ikast. Vi skal have styr på vores forsvar og have tempo i vores stationære angrebsspil, som da vi senest mødte Aarhus. De er dog gode til at kaste grus i maskineriet. Vi har halvdelen af kroppen i DM-semifinalen og vil meget gerne sikre os allerede tirsdag aften, så vi kan se frem mod den anden semifinalekamp i EHF Cup på søndag med større ro, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg fører slutspilspuljen med seks point fulgt af Aarhus United med fire point. De to øvrige hold i puljen, Viborg HK og Herning-Ikast Håndbold, mødes onsdag aften til en noget nær vind eller forsvind-kamp.

Højrefløjen Marit Røsberg Jacobsen sad over med rygproblemer i Ikast lørdag og er fortsat tvivlsom deltager i Aarhus. Ellers er truppen intakt.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaens slutspil, pulje 2, mod Aarhus United tirsdag den 9. april kl. 18.30 i Ceres Park:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg, Elma Halilcevic og Maria Mose Vestergaard
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen, Line Jørgensen og Rut Jónsdóttir.