Team Esbjerg og Odenses formkurver har krydset hinanden

06/03 - 2019

Hvis Team Esbjerg gør arbejdet i grundspillet færdig mod Randers HK i den sidste kamp og sikrer sig andenpladsen, vil holdet entrere slutspillet med maksimal selvtillid. Holdet har blot sat et point til oppe i Norge i et hav af kampe i 2019, og onsdag aften gik det ud over førerholdet i HTH Ligaen, Odense Håndbold.

Det skal medgives, at Odense stillede op alvorligt svækket ved at måtte undvære Mette Tranborg, Nadia Offendal og Stine Jørgensen ved fuld styrke, og at holdet ikke havde Althea Reinhardt at sætte ind i stedet for Tess Wester, der ikke tog alverden. Når det er nævnt, gav Team Esbjerg ikke meget væk i den knusende sejr på 29-18. For få uger siden syntes Odense nærmest urørlig med maksimumpoint. Nu forekommer holdet slidt og skadesplaget, mens Team Esbjergs formkurve fortsætter opad.

Da der var spillet tre kvarter af kampen, havde Odense blot scoret 10 mål. Sådan et jerngreb blev den decimerede fynske bagkæde holdt i af Team Esbjerg-forsvaret og med en blændende Sandra Toft bagved. Da hun havde stået med 48 procent det meste af kampen, kom Rikke Granlund og tog 50 procent. Den luksus havde Odense ikke.

Cheftræner Jesper Jensen havde på forhånd fastslået, at der skulle lukkes ned for Odenses kontraspil, men måtte efter en målfattig indledning alligevel tage en timeout ved stillingen 6-6. Forinden havde Freja Cohrt og Trine Østergaard tilsammen scoret tre mål i træk på kontraløb. Resten af halvlegen blev der lukket af, så Odense slukøret kunne gå til pause med blot syv mål på tavlen. Kristine Breistøl scorede til pauseføringen 14-7 med blot et sekund igen af halvlegen.

Der skulle vise sig at komme mere fra den høje nordmand, der scorede fem mål efter pausen. Landskvinden Marit Røsberg Jacobsen fulgte trop med fire scoringer i de sidste 30 minutter, hvor Odense forekom stadig mere ideforladt og mentalt pumpet af et lige så hårdt kampprogram som Team Esbjerg i årets første måneder.

– Jeg synes stadig, det er lidt op og ned, men jeg kommer mere og mere ind i spillet og finder mig selv og mine muligheder. Jeg har skullet vænne mig til det højere tempo og at få flyttet min store krop noget hurtigere. Jeg er glad for, at jeg kan bidrage med scoringer og at skabe plads til de mere hurtige spillere på holdet. Hele holdet fungerede vældig godt i dag, vi fik udnyttet hinandens forskellige kvaliteter og spillet mange systemer, sagde Kristine Breistøl.

Jesper Jensen har længe talt om de mange kompetencer, holdet rummer, og på en dag, da Estavana Polman, Vilde Ingstad og Sanna Solberg angrebsmæssigt holdt sig tilbage, strålede blandt andre Breistøl.

– Det handlede om ikke at give Odense for mange chancer, som vi havde en tendens til i kampens start. Vi gik efter at spille simpel håndbold i angrebet og så ned at stå godt i forsvaret, og det lykkedes. Det kan godt være, Frafjord, Line Jørgensen og Solberg shinede mest i forsvaret, men de ville ikke kunne gøre det uden opbakningen fra de andre. Det var en enhed. Denne sejr giver en overhånd til slutspillet, og nu handler det om at få de to point med over med point i Randers, sagde Jesper Jensen.