”Kiki” advarer: Du ved aldrig med Paris

08/11 - 2018

Med tre og en halv sæson i Frankrigs altdominerende klub, Metz Handball, har Team Esbjerg-bagspilleren Kristina Liscevic et indgående kendskab til fransk kvindehåndbold. Hun løfter en advarende pegefinger inden mødet med Paris 92 i tredje kvalifikationsrunde til EHF Cup lørdag kl. 13.00 i Blue Water Dokken. Indtil i fjor var klubben kendt som Issy Paris.

– Den franske liga bliver bedre og bedre, klassespillere vender tilbage, og mange nye kommer til. Issy har altid været et svært hold at spille imod. Du ved aldrig, hvad du kan forvente, når du møder dem. De er stærke, store – og farlige. De kan have fantastiske dage, hvor alle spiller brillant, og de har spillet store kampe mod storklubberne Metz og Brest, hvilket betyder meget for deres selvtillid. Derfor er det helt sikkert en alvorlig opgave og en hård start i EHF Cup for os, siger Kristina Liscevic.

Paris 92 har en fransk stamme af spillere suppleret med landsholdsspillere fra Tjekkiet, Rumænien og Østrig. Den omtalte uberegnelighed kan også ligge i, at truppen er meget ung. 12 af 19 spillere i truppen til EHF Cup er født i 1997 eller senere. Holdet har vundet de seneste fem kampe i Division 1 efter et nederlag midt i september til Metz, og pariserne ligger nummer tre efter Metz og Brest.

Håndboldkulturen i verdensmestrenes hjemlige liga er præget af både hårdhed og en legende tilgang til spillet. Det skal være sjovt at spille håndbold, hvad Kristina Liscevic også klart oplevede i tiden i Metz, hvor hun blandt andet var med til at vinde to franske mesterskaber og spille med i tre europæiske turneringer.

– Jeg havde en fremragende tid i Frankrig, en af de bedste perioder i min karriere. Spillerne accepterede mig, som var jeg en fransk pige, og vi formåede at spille klassehåndbold og have det sjovt samtidig. Jeg har stadig fantastiske venner i Metz, siger Kristina Liscevic.

Men lørdag er det slut med kærligheden til franskmændene. Team Esbjerg vender tilbage til europæisk håndbold, og det skal ikke ende i den afgørende kvalifikationsrunde til gruppespillet, som klubben som dansk pokalvinder har kvalificeret sig til.

– Det bliver dejligt at komme tilbage og teste vores hold uden for Danmark. Jeg har fra begyndelsen troet på holdet, og det har ikke ændret sig. Vi har store forventninger og tror på det. Vi arbejder alle hårdt for det og ser frem til, hvad fremtiden vil bringe i Europa. Målet er atter at komme i Champions League, og dette hold har kvaliteterne til at være der, siger Kristina Liscevic.

Du kan købe billetter til kampen mod Paris 92 på www.teamesbjerg.dk.